Prețul petrolului continuă să scadă pe fondul temerilor privind o recesiune mondială

Prețul petrolului continuă să scadă pe fondul temerilor privind o recesiune mondială
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2020

Cotația barilului de petrol a continuat să scadă vineri dimineața pe piața din Asia, în contextul în care războiul prețurilor dintre Arabia Saudită și Rusia a agravat impactul pandemiei de coronavirus asupra pieței țițeiului, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 3:00 GMT, cotația barilului de petrol WTI era în scădere cu 1,37% la 31,07 dolari, în timp ce barilul de țiței Brent din Marea Nordului pierdea 1,23% fiind cotat la 32,81 dolari, scrie Agerpres.

Hidroelectrica se pregătește de \ CITEȘTE ȘI Hidroelectrica se pregătește de "finala meciului" pentru activele CEZ. Va participa singură sau în consorțiu, cu bani împrumutați

De la începutul anului și până în prezent cele două contracte de referință pe piața petrolului au pierdut aproape jumătate din valoare iar luni au înregistrat o prăbușire de aproximativ 25%, cel mai grav declin de după Războiul din Golf din 1991.

Prețul petrolului suferă pe de o parte de pe urma excesului de ofertă, mai mulți mari producători precum Arabia Saudită și Rusia intrând într-un război al prețurilor, iar pe de altă parte de pe urma coronavirusului.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
baril