Prețul petrolului scade la cel mai redus nivel din 2004

Prețul petrolului scade la cel mai redus nivel din 2004
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 dec 2015

Prețul petrolului Brent a coborât, luni, la cel mai redus nivel din ultimii peste 11 ani, iar analiștii se așteaptă la noi scăderi ale cotațiilor aurului negru, pe fondul producției ridicate, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul contractelor futures pentru petrolul Brent cu livrare în luna februarie a atins un minim intraday de 36,06 dolari/baril, cel mai redus nivel începând cu iulie 2004.

În jurul orei 9:50, petrolul Brent era tranzacționat pe bursa din Londra la 36,19 dolari/baril, în scădere cu 1,9% față de referință. Cotația pentru petrolul WTI a scăzut cu 1,2%, la 34,32 dolari/baril.

De la începutul anului, cotațiile petrolului au scăzut cu 37%, după ce în 2014 s-au redus cu aproximativ 50%.

Potrivit analiștilor, prețurile vor continua să scadă pe termen scurt, în contextul în care producția globală se menține aproape de maximele istorice, iar surplusul din piețe continuă să crească.

Recenta apreciere a dolarului american în fața principalelor valute, determinată de majorarea dobânzii cheie de către Rezerva Federală (Fed), pune presiune suplimentară pe scăderea prețurilor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
brent
wte
cotatii
pret