Prețurile petrolului au crescut

Prețurile petrolului au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2022

Prețurile petrolului au crescut vineri în condiții de tranzacționare agitată, dar au consemnat a doua scădere săptămânală, în urma planurilor de a elibera țiței din stocurile strategice anunțate de Statele Unite și alte țări, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum afectează tensiunile internaționale piața de capital românească, cum pot fi atrași mai mulți investitori de retail pe piața de capital, cum se vede în 2022 apetitul emitenților față de bursă și multe alte teme vor fi explicate la Videoconferința Profit Piața de Capital.forum - Bursa în apropierea războiului, programată pentru 13 aprilie.

Videoconferința, organizată cu sprijinul Agista, Banca Transilvania, Bursa de Valori București, CreditAmanet, Depozitarul Central, Nordis Group și SIF Banat-Crișana, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV - DETALII AICI

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 66 de cenți, sau cu 0,66%, la 101,24 dolari pe baril până la ora 17: 06 GMT (20:00 ora României), scrie News.ro.

CONFIRMARE Producția de gaze a României poate fi insuficientă pentru asigurarea la prețuri reglementate a întregului necesar de la iarnă al furnizorilor populației și CET-urilor. Posibilă penurie de gaze interne la prețuri reglementate CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Producția de gaze a României poate fi insuficientă pentru asigurarea la prețuri reglementate a întregului necesar de la iarnă al furnizorilor populației și CET-urilor. Posibilă penurie de gaze interne la prețuri reglementate

Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate (WTI), de referință în SUA, au crescut cu 78 de cenți, până la 96,81 dolari barilul.

Ambele contracte au scăzut pentru a doua săptămână consecutiv, petrolul Brent cu 3% și WTI cu 2,5%.

Țările membre ale Agenției Internaționale pentru Energie (AIE) vor elibera 60 de milioane de barili de petrol din rezervele strategice în următoarele șase luni, iar SUA vor furniza pe piață o contitate similară, ca parte a eliberării sale de 180 de milioane de barili anunțate în martie.

”Există o anumită îngrijorare că, prin scăderea artificială a prețurilor, va crește doar cererea și asta va consuma oferta respectivă destul de repede”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

De asemenea, eliberarea ar putea descuraja producătorii, inclusiv Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și producătorii de șist din SUA, de a accelera creșterea producției, chiar și cu prețurile petrolului în jur de 100 de dolari pe baril, au spus analiștii ANZ Research într-o notă adresată clienților.

Angajamentul grupului de națiuni exportatoare de petrol OPEC+ față de obiectivele de producție a contribuit la absorbția unui exces de ofertă pe piață, a declarat vineri agenția de știri de stat din Irak, citată de ministerul petrolului.

Între timp, analistul PVM Stephen Brennock a pus la îndoială impactul eliberării de petrol din rezerve.

În ciuda acestor volume fără precedent, rămân îndoieli dacă acest flux de aprovizionare va aborda deficitul de țiței rusesc”, a spus el.

JPMorgan se așteaptă ca eliberarea de petrol din rezerve să aibă un efect important pe termen scurt pentru a compensa lipsa unei cantități de 1 milion de barili pe zi de petrol rusesc, care vas ieși permanent de pe piață.

”Cu toate acestea, din 2023 și mai departe, producătorii globali vor trebui probabil să intensifice investițiile atât pentru a umple deficitul de ofertă de dimensiunea celei din Rusia, cât și pentru a reaproviziona rezervele strategice ale AIE”, a spus banca într-o notă.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret