Prețurile petrolului au crescut

Prețurile petrolului au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2022

Prețurile petrolului au urcat luni cu peste 3 dolari pe baril, extinzând creșterile de săptămâna trecută, potențialele reduceri de producție ale OPEC+ și un conflict din Libia contribuind la compensarea aprecierii dolarului și a perspectivelor negative ale economiei SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Arabia Saudită, cel mai mare producător în cadrul Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), a ridicat săptămâna trecută posibilitatea reducerii producției, despre care sursele au spus că ar putea coincide cu o creștere a livrărilor din Iran, în cazul în care va încheia un acord nuclear cu Occidentul, scrie News.ro

Guvernul britanic ar putea acorda împrumuturi furnizorilor de energie, pentru reducerea facturilor de energie ale populației CITEȘTE ȘI Guvernul britanic ar putea acorda împrumuturi furnizorilor de energie, pentru reducerea facturilor de energie ale populației

OPEC+, care cuprinde OPEC, Rusia și producători aliați, se întrunește pe 5 septembrie pentru a stabili politica viitoare.

Prețul țițeiului Brent a crescut cu 3,16 dolari, sau cu 3,1%, la 104,15 dolari pe baril, după ce a crescut cu 4,4% săptămâna trecută.

Cotația țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a câștigat 3,16 dolari, sau 3,4%, până la 96,22 dolari pe barul, după un avans săptămânal de 2,5%.

”Prețurile petrolului cresc în speranța unei reduceri a producției din partea OPEC și a aliaților săi pentru a restabili echilibrul pieței, ca răspuns la renașterea acordului nuclear al Iranului”, a declarat Sugandha Sachdeva, vicepreședinte pentru cercetarea mărfurilor la Religare Broking.

Națiunile care sunt membre ale Agenției Internaționale pentru Energie ar putea elibera mai mult petrol din rezervele strategice de petrol (SPR) dacă vor considera că este necesar, la expirarea schemei actuale, a declarat luni șeful agenției.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret