Prețurile petrolului au crescut cu 4 dolari pe baril. Avans săptămânal de 7%

Prețurile petrolului au crescut cu 4 dolari pe baril. Avans săptămânal de 7%
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2022

Prețurile petrolului au crescut vineri cu peste 4 dolari, atenția investitorilor fiind concentrată pe reuniunea de săptămâna viitoare a OPEC + și a alteptărilor reduse că producătorii din cadrul organizației vor mări producția, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul petrolului Brent cu livrare în septembrie, ale cărui contracte expirp vineri, a urcat cu 3,29 dolari, sau cu 3,1%, la 110,43 dolari pe baril, după ce a atins cel mai ridicat nivel din 5 iulie. Contractul mai activ, aferent lunii octombrie, a avansat cu 4,42 dolari, la 106,25 dolari pe baril, scrie News.ro.

Cancelarul Austriei: Embargoul total în ceea ce privește gazele rusești este imposibil. Austria este dependentă de gazul rusesc, de el depinde industria Germaniei. Dacă aceasta se va prăbuși, atunci și cea austriacă se va prăbuși, ne așteaptă șomajul în m CITEȘTE ȘI Cancelarul Austriei: Embargoul total în ceea ce privește gazele rusești este imposibil. Austria este dependentă de gazul rusesc, de el depinde industria Germaniei. Dacă aceasta se va prăbuși, atunci și cea austriacă se va prăbuși, ne așteaptă șomajul în m

Cotația petrolului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a urcat ci  4,85 dolari, sau cu 5%, la 101,27 dolari pe baril.

Ambele contracte au crescut cu circa 7% pe ansamblul săptămânii, dar sunt pe cale să înregistreze a doua scădere lunară consecutivă, în cazul petrolului Brent de 3,8%, iar în cel al WTI de 4,2%.

Creșterea cotațiilor petrolului a fost susținută vineri de evoluția pozitivă a piețelor de capital și a deprecierii dolarului, care face ca petrolul să fie mai ieftin pentru cumpărătorii în alte valute.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret