Prețurile petrolului au crescut cu aproximativ 1%, din cauza îngrijorărilor legate de escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu

Prețurile petrolului au crescut cu aproximativ 1%, din cauza îngrijorărilor legate de escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu
scris 26 oct 2023

Prețurile petrolului au crescut miercuri cu aproximativ 1%, din cauza îngrijorărilor legate de escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Limitând câștigurile, Statele Unite au raportat o creștere a stocurilor de țiței, în condițiile în care creșterea este limitată de preocupările legate de cerere, care decurg din perspectivele economice sumbre din Europa, scrie News.ro.

Furnizorii avertizează că Guvernul blochează tot lanțul energetic limitând compensarea plafonării prețurilor CITEȘTE ȘI Furnizorii avertizează că Guvernul blochează tot lanțul energetic limitând compensarea plafonării prețurilor

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 1,07 dolari, sau cu 1,21%, la 89,14 dolari pe baril.

Țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 69 de cenți, până la 83,74 dolari pe baril.

Prețurile mai slabe de pe piețele fizice ale petrolului sugerează că creșterea prețurilor din ultimele săptămâni ar putea ajunge la sfârșit, în contextul problemelor legate de cerere.

Stocurile de țiței din SUA au crescut cu 1,4 milioane de barili în ultima săptămână, până la 421,1 milioane de barili, a raportat miercuri Energy Information Administration, peste așteptările analiștilor dintr-un sondaj Reuters.

”Producția de țiței este un pic o surpriză, iar cererea de benzină abia se menține”, a spus John Kilduff, partener la Again Capital, din New York.

VIDEO Viitoarele SMR-uri nucleare de la Doicești: ″Roller-coaster″ bursier pentru dezvoltatorul american al tehnologiei, după un raport negativ infirmat dur de companie CITEȘTE ȘI VIDEO Viitoarele SMR-uri nucleare de la Doicești: ″Roller-coaster″ bursier pentru dezvoltatorul american al tehnologiei, după un raport negativ infirmat dur de companie

Stocurile din SUA au scăzut în mod neașteptat, cu aproximativ 2,7 milioane de barili, în săptămâna încheiată pe 20 octombrie, potrivit unor surse din piață care citeazăcifrele American Petroleum Institute.

”Cifrele economice europene nu au fost bune, ceea ce ar putea afecta cererea”, a adăugat el.

În Europa, indicatorii de creștere, de la datele despre producția industrială la sondajele privind intențiile de achiziții ale managerilor și datele referitoare la încrederea în economice din ultimele săptămâni, toate sugerează că economia zonei euro fie stagnează, fie chiar se micșorează, deoarece cererea externă slabă, prudența consumatorilor și ratele ridicate ale dobânzilor își fac simțite efectele.

Împrumuturile bancare din zona euro au ajuns aproape de un blocaj luna trecută, au arătat miercuri datele Băncii Centrale Europene, oferind o dovadă suplimentară că blocul celor 20 de națiuni se confruntă cu o recesiune.

Conflictul dintre Israel și Hamas a continuat, stârnind îngrijorarea că, dacă s-ar extinde în Orientul Mijlociu, livrările de petrol ar putea fi întrerupte pe o piață deja subaprovizionată, având în vedere reducerile prelungite ale livrărilor OPEC+.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret