Prețurile petrolului au crescut cu peste 1 dolar pe baril; investitorii așteaptă reuniunea OPEC+

Prețurile petrolului au crescut cu peste 1 dolar pe baril; investitorii așteaptă reuniunea OPEC+
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2023

Prețurile petrolului au crescut miercuri cu peste 1 dolar pe baril, în timp ce investitorii și-au concentrat atenția asupra viitoarei reuniuni privind politica de producție a OPEC+ și au privit dincolo de o creștere a stocurilor de țiței, benzină și distilate din SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 1,01 dolari, sau cu 1,2%, până la 82,69 dolari pe baril, scrie News.ro.

FOTO După 16 ani, Petrom colaborează din nou cu italianul care a adus în țară ButanGas-ul lui Iosif Constantin Drăgan. Parteneriat pentru stații de alimentare cu GNC și GNL CITEȘTE ȘI FOTO După 16 ani, Petrom colaborează din nou cu italianul care a adus în țară ButanGas-ul lui Iosif Constantin Drăgan. Parteneriat pentru stații de alimentare cu GNC și GNL

Contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au câștigat 1,16 dolari, sau 1,5%, până la 77,57 dolari pe baril.

Creșterea prețurilor a fost determinată de o informație din presă conform căreia grupul OPEC+, format din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliați precum Rusia, ia în considerare noi reduceri ale producției de petrol, de până la 1 milion de barili pe zi, au spus comercianții.

Reuniunea de politică a OPEC+ este programată pentru joi, iar știrile despre rezultatul acesteia vor fi probabil principalul motor al fluctuațiilor prețului petrolului pe termen scurt, a declarat analistul UBS Giovanni Staunovo.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret