Prețurile petrolului au crescut cu peste 1 dolar pe baril; investitorii așteaptă reuniunea OPEC+

Prețurile petrolului au crescut cu peste 1 dolar pe baril; investitorii așteaptă reuniunea OPEC+
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2023

Prețurile petrolului au crescut miercuri cu peste 1 dolar pe baril, în timp ce investitorii și-au concentrat atenția asupra viitoarei reuniuni privind politica de producție a OPEC+ și au privit dincolo de o creștere a stocurilor de țiței, benzină și distilate din SUA, transmite Reuters.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 1,01 dolari, sau cu 1,2%, până la 82,69 dolari pe baril, scrie News.ro.

FOTO După 16 ani, Petrom colaborează din nou cu italianul care a adus în țară ButanGas-ul lui Iosif Constantin Drăgan. Parteneriat pentru stații de alimentare cu GNC și GNL CITEȘTE ȘI FOTO După 16 ani, Petrom colaborează din nou cu italianul care a adus în țară ButanGas-ul lui Iosif Constantin Drăgan. Parteneriat pentru stații de alimentare cu GNC și GNL

Contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au câștigat 1,16 dolari, sau 1,5%, până la 77,57 dolari pe baril.

Creșterea prețurilor a fost determinată de o informație din presă conform căreia grupul OPEC+, format din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliați precum Rusia, ia în considerare noi reduceri ale producției de petrol, de până la 1 milion de barili pe zi, au spus comercianții.

Reuniunea de politică a OPEC+ este programată pentru joi, iar știrile despre rezultatul acesteia vor fi probabil principalul motor al fluctuațiilor prețului petrolului pe termen scurt, a declarat analistul UBS Giovanni Staunovo.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret