Prețurile petrolului au crescut cu peste 1%, după trei ședințe de pierderi

Prețurile petrolului au crescut cu peste 1%, după trei ședințe de pierderi
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2023

Prețurile petrolului au crescut joi cu mai mult de 1%, după ce au scăzut timp de trei sesiuni consecutive, pe măsură ce dolarul s-a retras de la nivelurile sale maxime, în timp ce banca centrală a Chinei a încercat să susțină piața imobiliară și economia în general, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 95 de cenți, sau cu 1,2%, până la 84,42 dolari pe baril, scrie News.ro.

Exporturile de țiței ale Arabiei Saudite au scăzut în iunie la cel mai redus nivel din septembrie 2021 CITEȘTE ȘI Exporturile de țiței ale Arabiei Saudite au scăzut în iunie la cel mai redus nivel din septembrie 2021

Țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,23 dolari, sau cu 1,6%, la 80,60 dolari pe baril.

În sesiunea anterioară, prețurile au scăzut cu mai mult de 1,5% din cauza îngrijorărilor legate de problemele economiei Chinei și de potențialul de creștere în continuare a ratelor dobânzilor din SUA.

Banca centrală a Chinei a declarat că va menține lichiditatea suficient de amplă și va menține o politică ”preciză și puternică” pentru a sprijini redresarea economică împotriva factorilor negativi.

”Comercianților de petrol le place faptul că China nu va tolera slăbiciunea activității economice”, a spus Naeem Aslam de la Zaye Capital Markets.

Indicele dolarului a coborât de la un maxim al ultimelor de două luni, la o zi după ce minutele reuniunii Rezervei Federale au lăsat ușa deschisă pentru mai multe creșteri ale ratelor dobânzilor, iar datele din această săptămână au indicat o economie rezistentă a SUA.

Ratele mai mari ale dobânzilor cresc costurile îndatorării, ceea ce ar putea încetini creșterea economică și ar putea reduce cererea de petrol.

Reducere cu 60% a profitului Transgaz la jumătatea anului CITEȘTE ȘI Reducere cu 60% a profitului Transgaz la jumătatea anului

Pe o notă optimistă, China a făcut în iulie o retragere rară din stocurile de țiței, pentru prima dată în ultimele 33 de luni.

Datele publicate miercuri au arătat că stocurile de țiței din SUA au scăzut săptămâna trecută cu aproape 6 milioane de barili din cauza exporturilor puternice și a ratelor de rafinare.

Totuși, stocurile de benzină din SUA au ajuns la cel mai redus nivel din mai mult de două luni, au arătat miercuri datele Administrației de Informații privind Energia din SUA

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret