Prețurile petrolului au crescut cu peste 2%

Prețurile petrolului au crescut cu peste 2%
scris 28 iun 2022

Prețurile petrolului au crescut luni, într-o sesiune volatilă, în timp ce investitorii au așteptat posibile noi măsuri împotriva exporturilor rusești de petrol și gaze, la întâlnirea liderilor Grupului celor șapte națiuni (G7), din Germania, transmite Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 2,56 dolari, sau cu 2,3%, la 115,68 dolari pe baril până la ora 17:56 GMT (20:56 ora României), în timp ce prețul țițeiului U.S. West Texas Intermediate a crescut cu 2,51 dolari, sau cu 2,3%, la 110,14 dolari pe baril, scrie News.ro.

Giganții energiei din Franța cer populației și companiilor să limiteze imediat consumul CITEȘTE ȘI Giganții energiei din Franța cer populației și companiilor să limiteze imediat consumul

Perspectiva unor livrări și mai strânse planează asupra pieței, în timp ce guvernele occidentale caută modalități de a limita capacitatea Rusiei de a-și finanța războiul în Ucraina, chiar dacă liderii G7 ar fi trebuit să discute și despre o relansare a acordului nuclear cu Iranul, care ar putea duce la creșterea exporturilor de petrol ale OPEC.

G7 s-a angajat luni că va fi alături de Ucraina ”atât timp cât va fi nevoie”, promițând că va accentua presiunea asupra finanțelor Rusiei cu noi sancțiuni care includ o propunere de a limita prețul petrolului rusesc.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret