Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 1%, extinzându-și declinul după anunțul Fed privind menținerea neschimbată a dobânzii cheie

Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 1%, extinzându-și declinul după anunțul Fed privind menținerea neschimbată a dobânzii cheie
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2023

Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 1% miercuri, extinzându-și scăderile anterioare, după ce Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a lăsat ratele dobânzilor neschimbate, așa cum era de așteptat, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fed a lăsat neschimbată dobânda de referință, dar și-a înăsprit atitudinea conservatoare, anticipând o nouă creștere a dobânzii până la sfârșitul anului, iar politica monetară va fi semnificativ mai strictă în 2024, decât anticipa anterior, scrie News.ro.

Explozie urmată de incendiu pe șantierul Autostrăzii Moldova. A luat foc o magistrală de gaz. Patru muncitori au murit și alți cinci au fost răniți CITEȘTE ȘI Explozie urmată de incendiu pe șantierul Autostrăzii Moldova. A luat foc o magistrală de gaz. Patru muncitori au murit și alți cinci au fost răniți

Așa cum au făcut și în iunie, factorii de decizie ai Fed încă văd ca rata dobânzii overnight, de referință, a băncii centrale să atingă un vârf în acest an în intervalul 5,50%-5,75%, cu doar un sfert de punct procentual peste intervalul actual.

Creșterile ratei dobânzii pentru a domoli inflația pot încetini creșterea economică și pot reduce cererea de petrol.

Contractele futures pentru petrolul Brent, pentru livrarea în noiembrie, au scăzut cu 68 de cenți, sau cu 0,7%, până la 93,66 dolari pe baril, în timp ce țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI), pentru livrare în octombrie, a scăzut cu 68 de cenți, sau cu 0,8%, la 90,52 dolari.

Contractul WTI pentru octombrie expiră miercuri. Contractele futures pentru țițeiul WTI cu livrare în noiembrie, au scăzut cu aproximativ 70 de cenți, până la 89,80 USD.

În ciuda scăderii prețurilor, apetrolul  Brent și WTI au rămas în teritoriu supracumpărat din punct de vedere tehnic pentru a 14-a zi consecutiv, care ar fi cea mai lungă serie pentru Brent din 2012 și WTI din 2018.

Piețele de energie au avut o reacție redusă la datele energetice din SUA, care arată că stocurile de țiței au scăzut în conformitate cu așteptările, săptămâna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret