Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 1%, până la un minim al ultimelor trei săptămâni

Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 1%, până la un minim al ultimelor trei săptămâni
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2023

Prețurile petrolului au scăzut miercuri cu aproximativ 1%, până la un minim al ultimelor trei săptămâni, după ce Rezerva Federală a SUA a menținut ratele dobânzilor constante, conform așteptărilor, dar a menționat că trebuie să țină ușa deschisă pentru posibile creșteri viitoare ale dobânzilor, din cauza economiei puternice a SUA care amplifică inflația, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Creșterile dobânzilor pentru a combate inflația pot încetini creșterea economică și pot reduce cererea de petrol, scrie News.ro.

EXCLUSIV Engie își face parc fotovoltaic în Brăila. Prima sa investiție greenfield locală în regenerabil, destinată operării proprii, din ultimii 10 ani. ″Una dintre primele centrale hibride din România.″ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Engie își face parc fotovoltaic în Brăila. Prima sa investiție greenfield locală în regenerabil, destinată operării proprii, din ultimii 10 ani. ″Una dintre primele centrale hibride din România.″

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 39 de cenți, sau cu 0,5%, până la 84,63 dolari pe baril, în timp ce prețul țițeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 66 de cenți, sau cu 0,8%, la 80,36 dolari pe baril.

Prețul petrolului Brent a atins cel mai redus nivel din 6 octombrie, iar WTI cel mai scăzut nivel din 28 august.

La începutul zilei, ambele valori de referință ale petrolului au crescut cu peste 2 dolari pe baril din cauza preocupărilor legate de Orientul Mijlociu.

Fed, care a început să majoreze ratele dobânzilor în martie 2022, a menținut ratele dobânzilor stabile, dar a lăsat ușa deschisă unei creșteri suplimentare a costurilor îndatorării din cauza unei economii puternice din SUA.

Decizie în procesul privind exploatarea aurului de la Rovina CITEȘTE ȘI Decizie în procesul privind exploatarea aurului de la Rovina

În Europa, inflația din zona euro a fost din octombrie la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, a arătat o estimare flash a Eurostat, stimulând opinia că Banca Centrală Europeană este puțin probabil să majoreze ratele dobânzilor în curând.

Banca Angliei urmează să se întâlnească joi.

În China, cel mai mare importator de petrol din lume, activitatea fabricilor s-a contractat în mod neașteptat în octombrie, a arătat un sondaj privat, adăugându-se la cifrele oficiale defavorabile publicate cu o zi înainte.

În SUA, Energy Information Administration (EIA) a declarat că firmele energetice au adăugat 0,7 milioane de barili de țiței în stocuri, în săptămâna încheiată pe 24 octombrie, ceea ce este o cantitate mai mică decât estimarea analiștilor de 1,3 milioane de barili într-un sondaj Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret