Gazele se ieftinesc în Europa pe fondul cererii reduse și prognozelor privind un război limitat în Orientul Mijlociu

Gazele se ieftinesc în Europa pe fondul cererii reduse și prognozelor privind un război limitat în Orientul Mijlociu
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2023

Prețurile de referință la gaze naturale în Europa au scăzut miercuri, pentru a doua zi consecutiv, în condițiile în care luna noiembrie a început cu o vreme favorabilă la care se adaugă optimismul că războiul din Orientul Mijlociu nu va afecta livrările mondiale de energie, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cotațiile futures la gaze cu livrare în luna decembrie au scăzut miercuri dimineață cu până la 3,9%, după ce marți au încheiat ședința în scădere cu 9,5%. Continentul se îndreaptă spre iarnă cu depozitele de gaze pline și toamna care până acum a fost una blândă nu i-a obligat până acum pe traderi să scoată gaze din depozite, scrie Agerpres.

Vodafone a agreat vânzarea diviziei din Spania, unde Digi crește puternic și erodează cotele de piață ale concurenților CITEȘTE ȘI Vodafone a agreat vânzarea diviziei din Spania, unde Digi crește puternic și erodează cotele de piață ale concurenților

În jurul orei 9:07 a.m., la hub-ul de gaze TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc prețurile de referință în Europa, cotațiile futures la gaze naturale cu livrare în luna decembrie erau în scădere cu 2,8%, până la 46,69 euro pentru un Megawatt-oră.

Faptul că în prezent cererea de gaze este una slabă înseamnă că o cantitate mai mare de gaze va fi disponibilă în lunile mai reci, precum și în cazul în care vor apărea evenimente mondiale care vor duce la perturbarea aprovizionării. Traderii urmăresc cu atenție posibilele repercursiuni ale războiului dintre Israel și Hamas asupra livrărilor de gaze, iar cotațiile futures sunt în continuare la un nivel superior celui înregistrat înainte de izbucnirea conflictului.

În timp ce continuă eforturile diplomatice pentru a evita răspândirea conflictului în întreaga regiune a Orientului Mijlociu, analiștii de la firma de consultanță Eurasia Group estimează că există 70% șanse ca acest război să rămână unul limitat. 

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
pret
europa