Prețurile petrolului au scăzut cu circa 1%

Prețurile petrolului au scăzut cu circa 1%
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2022

Prețurile petrolului au scăzut cu aproape 1%, continuând declinul pentru a doua zi consecutiv, îngrijorările mai ample legate de creșterea economică și stagnarea cererii de petrol umbrind reducerea ofertei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piața a ignorat un raport al guvernului american, care a arătat o scădere a stocurilor de țiței și carburanți din SUA, pe fondul îngrijorărilor legate de stagflație, potrivit lui John Kilduff, partener la firma Again Capital din New York, scrie News.ro.

Borealis, companie lider în Europa și în care OMV a făcut cea mai mare tranzacție din istoria grupului, aduce încă o divizie în România, având în spate și un fond de investiții din Abu Dhabi CITEȘTE ȘI Borealis, companie lider în Europa și în care OMV a făcut cea mai mare tranzacție din istoria grupului, aduce încă o divizie în România, având în spate și un fond de investiții din Abu Dhabi

Stocurile de țiței din SUA au scăzut săptămâna trecută cu 8 milioane de barili, din cauza unei creșteri a exporturilor la un nivel maxim al ultimilor peste doi ani, au arătat datele Energy Information Administration.

”Ne aflăm într-un mediu de cerere incert, cu blocaje continue legate de pandemie în China și cu date economice globale slabe care apar în mod regulat”, a spus Kilduff.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 72 de cenți, sau 0,7%, până la 106,53 dolari pe baril până la ora 17:00 GMT (20:00 ora României).

Contractele futures pentru țițeiul WTI, de referință pe piața americană, pe termen de o lună care expiră miercuri, au scăzut cu 70 de cenți, sau cu 0,7%, la 101,86 dolari pe baril.

Ambele valori de referință au scăzut cu aproximativ 5% marți, după ce Fondul Monetar Internațional și-a redus prognoza de creștere globală cu aproape un punct procentual, invocând impactul economic al războiului Rusiei în Ucraina și avertizând că inflația a devenit ”un pericol clar și prezent” pentru multe țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret