Prețurile petrolului au scăzut cu circa 2 dolari pe baril după informațiile pozitive legate de negocierile dintre Rusia și Ucraina

Prețurile petrolului au scăzut cu circa 2 dolari pe baril după informațiile pozitive legate de negocierile dintre Rusia și Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2022

Prețurile petrolului au scăzut marți cu circa 2 dolari pe baril după informațiile pozitive legate de negocierile dintre Rusia și Ucraina pentru a pune capăt conflictului militar, deși negociatorii de la Moscova au clarificat că acestea nu reprezintă o încetare a focului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotațiile petrolului au fost influențate negativ și de noile restricții din China pentru a reduce răspândirea coronavirusului, care au provocat îngrijorări că cererea de combustibil ar putea fi afectată, scrie News.ro.

Antifrauda și Inspecția Muncii declanșează din nou printre firme operațiunea Cronos CITEȘTE ȘI Antifrauda și Inspecția Muncii declanșează din nou printre firme operațiunea Cronos

Prețul țițeiului Brent a scăzut cu 2,38 dolari, sau cu 2,1%, până la 110,10 dolari pe baril până la ora 17:42 GMT (20:00 ora României).

Cotația țițeiului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a scăzut cu 1,89 dolari, sau cu 1,9%, la 104,02 dolari pe baril.

Fiecare indicator de referință a scăzut cu 7% luni și a scăzut din nou cu până la 7% marți, înainte de a reveni de la minimele sesiunii.

Negociatorii ucraineni și ruși s-au întâln marți în Turcia pentru primele discuții față în față în ultimele aproape trei săptămâni.

Principalul negociator rus a spus că discuțiile au fost ”constructive”.

Rusia a promis că își va reduce operațiunile militare în jurul Kievului și în nordul Ucrainei; Ucraina a propus adoptarea unui statut neutru, dar cu garanții internaționale că va fi protejată de atacuri.

Cotațiile petrolului și-au revenit de la nivelurile minime ale sesiunii atunci când negociatorul principal al Moscovei a avertizat că promisiunea Rusiei de a reduce operațiunile militare nu reprezintă o încetare a focului și că un acord oficial cu Kievul mai are un drum lung de parcurs.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret