Prețurile petrolului au scăzut cu peste 5%, alături de indicii bursieri, din cauza restricțiilor legate de Covid-19 din China

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 5%, alături de indicii bursieri, din cauza restricțiilor legate de Covid-19 din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2022

Prețurile petrolului au scăzut luni cu peste 5%, alături de indicii bursieri, deoarece continuarea restricțiilor legate de Covid-19 din China, principalul importator de petrol din lume, a alimentat îngrijorările legate de perspectivele cererii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul țițeiului Brent a scăzut cu 5,92 dolari, sau cu 5,3%, la 106,47 dolari pe baril, la ora 17:06 GMT (20:06 ora României), scrie News.ro.

PROFIT NEWS TV - Primarul Galațiului, despre pensii speciale: Poporul român are un apetit fantastic în a-și vedea foștii conducători în mizerie. Toată lumea a aplaudat când l-a văzut pe Băsescu: Mamă, i-au luat ăștia salariul! CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV - Primarul Galațiului, despre pensii speciale: Poporul român are un apetit fantastic în a-și vedea foștii conducători în mizerie. Toată lumea a aplaudat când l-a văzut pe Băsescu: Mamă, i-au luat ăștia salariul!

Cotația țițeiului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americanp, a scăzut cu 6,16 dolari, sau cu 5,6%, la 103,61 dolari pe baril.

Ambele contracte au câștigat peste 35% până în acest an.

Piețele financiare globale sunt îngrijorate de creșterea ratelor dobânzilor și de recesiune, deoarece măsurile mai stricte și mai ample legate de Covid-19 din China au condus la o creștere mai lentă a exporturilor în a doua mare economie a lumii.

”Restricțiile pentru Covid din China au un impact negativ pe piața petrolului, unde au loc vânzări alături de acțiuni”, a declarat Andrew Lipow, președintele Lipow Oil Associated din Houston.

Importurile de țiței alei Chinei în primele patru luni ale anului 2022 au scăzut cu 4,8% față de aceeași perioadă a anului trecut, dar importurile din aprilie au crescut cu aproape 7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
petrol
pret