Prețurile petrolului au scăzut de teamă că un acord privind producția între Arabia Saudită și Emiratele Arabe va mări oferta

Prețurile petrolului au scăzut de teamă că un acord privind producția între Arabia Saudită și Emiratele Arabe va mări oferta
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2021

Prețurile petrolului au scăzut după ce Reuters a relatat că Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite ar fi ajuns la un compromis referitor la nivelul producției care ar debloca acordul OPEC+ privind creșterea livrărilor la nivel global, în condițiile în care statele lumii își revin din pandemia de coronavirus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Declinul s-a accentuat după ce date guvernamentale din SUA au arătat că cererea de  benzină a scăzut considerabil săptămâna trecută. În timp ce Administrația pentru informații din domeniul energiei a anunțat că stocurile au scăzut peste așteptări, pentru a opta oară consecutiv, declinul a fost umbrit de încetinirea cererii de benzină, scrie News.ro.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Stocurile de carburanți din SUA au crescut chiar dacă producția rafinăriilor a scăzut ușor.

Stocurile americane de benzină au urcat cu 1 milion de barili, comparativ cu așteptările pentru un declin de 1,8 milioane de barili.

Prețul petrolului Brent a scăzut cu 1,1 dolari pe baril, sau cu 1,45%, la 75,36 dolari pe baril. Cotația petrolului West Texas Intermediate a coborât cu 1,55 dolari, sau cu 2%, la 73,73 dolari pe baril.

O sursă din cadrul OPEC+ a declarat că Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite (EAU) au căzut de acord ca EAU să își mărească baza de producție în acordul referitor la producție al OPEC+ încheiat de statele participante anul trecut.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Acordul ar permite ca membrii OPEC+ să extindă acordul de limitare a producției de petrol până la sfârșitul anului 2022, au adăugat sursele.

Ministerul Energiei din EAU a afirrat într-un comunicat că nu a avut loc un acord cu OPEC+ privind baza de producție și că discuțiile continuă.

Dezacordul dintre Arabia Saudită și EA a dus la eșuarea discuțiilor din cadrul OPEC+ de săptămâna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret