Prețurile petrolului au scăzut, progresul negocierilor nucleare cu Iranul eclipsând tensiunile din Ucraina

Prețurile petrolului au scăzut, progresul negocierilor nucleare cu Iranul eclipsând tensiunile din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2022

Prețurile petrolului au scăzut joi cu aproximativ 2%, pe fondul intrării în fază finală a discuțiilor pentru reluarea acordului nuclear cu Iranul, care ar putea debloca livrările iraniene de țiței, dar pierderile au fost limitate de tensiunile crescute dintre principalul exportator de energie Rusia și Occident, în legătură cue Ucraina, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Piața petrolului este prinsă într-un război între reducerea sancțiunilor iraniene și tensiunile ruso-ucrainene”, a declarat Stephen Brennock de la firma de brokeraj PVM Oil, scrie News.ro.

CONFIRMARE Finanțele introduc analiza înainte de sesizarea penală în cazul firmelor care nu pot achita impozite și contribuții cu reținere la sursă nici după 60 de zile de la scadență. Scapă firmele care au de încasat bani sau acoperă cheltuieli necesare CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Finanțele introduc analiza înainte de sesizarea penală în cazul firmelor care nu pot achita impozite și contribuții cu reținere la sursă nici după 60 de zile de la scadență. Scapă firmele care au de încasat bani sau acoperă cheltuieli necesare

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 1,80 dolari, sau cu 1,9%, până la 93,01 dolari pe baril, în timp ce țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) a fost cotat în scădere cu 1,76 dolari sau cu 1,9%, până la 91,90 dolari.

Ambele valori de referință au crescut la cele mai înalte niveluri din septembrie 2014 la începutul săptămânii.

Statele Unite se află în ”în mijlocul etapelor finale” ale discuțiilor indirecte cu Iranul, care vizează salvarea unui acord din 2015 care limitează activitățile nucleare ale Teheranului, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

O înțelegere ar putea returna pe piață peste 1 milion de barili de petrol iranian pe zi, sporind oferta globală cu aproximativ 1%.

Franța a afirmat miercuri că o decizie privind salvarea acordului nuclear ar putea veni în doar câteva zile și că depinde de Teheran să facă alegerea politică, deși Iranul a cerut puterilor occidentale să fie ”realiste”.

Cu un nou acord posibil la orizont, Coreea de Sud a declarat miercuri că a purtat discuții privind reluarea importurilor de țiței iranian și dezghețarea fondurilor iraniene.

Coreea de Sud a fost anterior unul dintre principalii cumpărători de petrol iranian în Asia.

Cu toate acestea, tensiunile continue legate de o posibilă invazie rusă a Ucrainei continuă să susțină piețele petroliere din cauza potențialei perturbări a aprovizionării cu energie.

Președintele american Joe Biden a spus că acum există toate indiciile că Rusia intenționează să invadeze Ucraina, inclusiv semne că Moscova efectuează o operațiune cu steag fals pentru a o justifica, după ce forțele ucrainene și rebelii pro-Moscova au făcut schimb de focuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret