Prețurile petrolului au urcat la cele mai ridicate nivele din acest an

Prețurile petrolului au urcat la cele mai ridicate nivele din acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2023

Prețurile petrolului au urcat joi la cele mai ridicate nivele din acest an, deoarece așteptările privind o ofertă mai strictă au depășit îngrijorările legate de o creștere economică mai slabă și de creșterea stocurilor de țiței din SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Prețul țițeiului Brent a crescut cu 1,82 dolari, sau cu 1,98%, până la 93,70 dolari pe baril, după ce a atins 93,89 dolari, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2022, scrie News.ro.

Tranzacție - O companie norvegiană de energie regenerabilă, având în spate petrolierul de stat Equinor și giganții JP Morgan, Citibank, Raiffeisen Bank International, preia proiecte românești de parcuri fotovoltaice CITEȘTE ȘI Tranzacție - O companie norvegiană de energie regenerabilă, având în spate petrolierul de stat Equinor și giganții JP Morgan, Citibank, Raiffeisen Bank International, preia proiecte românești de parcuri fotovoltaice

Cotația țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a câștigat 1,64 dolari, sau 1,85%, până la 90,16 dolari pe baril, închidend la peste 90 de dolari pe baril pentru prima dată din noiembrie.

Miercuri, Agenția Internațională pentru Energie a declarat că reducerile extinse ale producției de petrol ale Arabiei Saudite și Rusiei vor duce la un deficit pe piață în trimestrul al patrulea.

Prețurile s-au retras pentru scurt timp, în urma unui raport din SUA referitor la stocuri, înainte de a-și relua ascensiunea.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret