Prețurile petrolului cresc cu peste 1%, în anticiparea reducerii producției de către OPEC

Prețurile petrolului cresc cu peste 1%, în anticiparea reducerii producției de către OPEC
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2016

Prețurile petrolului sunt în scădere luni cu peste 1%, datorită îmbunătățirii perspectivelor ca statele OPEC să ajungă la un acord pentru reducerea producției, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația petrolului Brent, de referință la bursa din Londra, este în urcare cu 1,3%, la 47,48 dolari pe baril, scrie News.ro.

Petrolul West Texas Intermediate, de referință pe piața americană, este în creștere cu 1,2%, la 46,25 dolari pe baril.

Potrivit traderilor, piețele sunt susținute de progresele care au avut loc în negocierile purtate de statele OPEC pentru reducerea producției, după mai mult de doi ani de prețuri scăzute, determinate de oferta care depășește cererea.

”Prețurile petrolului vor continua să fie influențate de informațiile legate de reuniunea OPEC din 30 noiembrie”, potrivit analiștilor băncii ANZ.

Încheierea unui acord s-a dovedit dificilă pentru că unii producători, în special Iranul, sunt reticenți să reducă livrările.

Gigantul german E.ON schimbă numele monopolului său de distribuție de gaze și energie din România în Delgaz Grid CITEȘTE ȘI Gigantul german E.ON schimbă numele monopolului său de distribuție de gaze și energie din România în Delgaz Grid

Acordul ar fi mai probabil dacă Iranul, care vrea să crească livrările ca urmare a ridicării sancțiunilor internaționale, ar beneficia de o excepție, dacă va accepta măcar menținerea producției la nivel actual.

Dacă Iranul va accepa această variantă, ar fi posibil un acord pentru reducerea livrărilor de către restul statelor membre, inclusiv de către rivalul său politic și liderul de facto al OPEC, Arabia Saudita.

Potrivit băncii Barclays, este probabil să se ajungă la o formă de acord, dar acesta ar avea un impact limitat asupra pieței.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol