Prețurile petrolului cresc, susținute de importurile mari ale Chinei

Prețurile petrolului cresc, susținute de importurile mari ale Chinei
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2016

Prețurile petrolului sunt în creștere joi, susținute de așteptările de scădere a stocurilor în Statele Unite și de creșterea puternică a importurilor de țiței ale Chinei, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul petrolului Brent, de referință la bursa din Londra, cu livrare în noiembrie, este în urcare cu 1,3%, la 48,6 dolari pe baril, scrie News.ro.

Cotația petrolului WTI, de referință pe piața americană, cu livrare în octombrie, este în creștere cu 1,6%, la 46,24 dolari pe baril.

În SUA, Institutul American al Petrolului anticipează că stocurile de petrol au scăzut luna trecută cu 12,1 milioane de barili, respingând estimările analiștilor, privind o creștere de 500.000 de barili.

VIDEO iPhone 7 va fi lansat în România pe 23 septembrie CITEȘTE ȘI VIDEO iPhone 7 va fi lansat în România pe 23 septembrie

În China, date guvernamentale au arătat că importurile de petrol au urcat luna trecută la cel mai ridicat nivel din acest an, semn că cererea rămâne ridicată, pe fondul prețurilor scăzute.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol