Prețurile petrolului cresc ușor de la minimul ultimei luni, după scăderi puternice consemnate miercuri

Prețurile petrolului cresc ușor de la minimul ultimei luni, după scăderi puternice consemnate miercuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iun 2017

Prețurile petrolului sunt în creștere ușoară, joi, în urma scăderilor puternice consemnate în ședința precedentă, provocate de creșterea stocurilor din Statele Unite pentru prima oară în ultimele 10 săptămâni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația petrolului de referință pe piața americană este în urcare cu 0,6%, la 45,98 dolari pe baril, după ce miercuri a scăzut cu 5,1%, la cel mai redus nivel după 4 mai, scrie News.ro.

Prețul petrolului Brent, de referință la Londra, crește cu 0,7%, la 48,4 dolari pe baril, în urma unui declin de 4,1% înregistrat în ședința precedentă, la rândul său cel mai scăzut nivel atins după 4 mai.

”Situația este complicată de faptul că urmărit toate aceste evenimente politico-economice majore”, a declarat Ben Le Brun, analist la OptionsXpress în Sydney.

EXCLUSIV Rafo Onești, datoare vândută față de fostul proprietar. Peste 66 milioane euro datorii către rusul Iakov Goldovski CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Rafo Onești, datoare vândută față de fostul proprietar. Peste 66 milioane euro datorii către rusul Iakov Goldovski

El a făcut referire la depoziția în Senatul SUA a fostului șef al FMI James Comey, la ședința de politică monetară a Băncii Centrale Europene și la alegerile din Marea Britanie.

Numeroși investitori sunt îngrijorați înainte de audierea lui Comey în Senat că ar putea apărea indicii că președintele Donald Trump a încercat să obstrucționeze justiția, delict care ar putea duce la audieri pentru suspendarea acestuia.

Evenimentele menționate nu au legătură directă cu petrolul, dar toate pot avea impact asupra dolarului și atitudinea față de risc, a explicat le Brun.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret petrol