Prețurile petrolului înregistrează cea mai lungă perioadă de creștere după luna decembrie

Prețurile petrolului înregistrează cea mai lungă perioadă de creștere după luna decembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2017

Prețurile petrolului înregistrează cea mai lungă perioadă de creștere după luna decembrie, susținute de optimismul că Arabia Saudită va susține prelungirea reducerii producției de către OPEC și producători mari din afara organizației, într-o perioadă în care stocurile din SUA dau semne de scădere, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația petrolului Brent, cu livrare în iunie, este în creștere, miercuri, cu 14 cenți, la 56,37 dolari pe baril, la bursa din Londra. Marți, prețul țițeiului Brent a avansat cu 25 de cenți, respectiv cu 0,5%, la 56,23 dolari pe baril, scrie News.ro.

Petrolul WTI, de referință pe piața americană, este tranzacționat la New York în urcare cu 11 cenți, la 53,51 dolari pe baril, înregistrând o evoluție ascendentă pentru a șaptea zi consecutiv.

Profit.ro, premiu pentru Cea mai bună acoperire mediatică a economiei din partea CFA Society Romania, din cadrul prestigiosului CFA Institute, structură reprezentativă la nivel mondial a analiștilor financiari CITEȘTE ȘI Profit.ro, premiu pentru Cea mai bună acoperire mediatică a economiei din partea CFA Society Romania, din cadrul prestigiosului CFA Institute, structură reprezentativă la nivel mondial a analiștilor financiari

Arabia Saudită va susține probabil prelungirea reducerilor de producție a petrolului în a doua jumătate a acestui an, pentru creșterea prețurilor, potrivit unei persoane apropiate discuțiilor interne.

Mai multe alte țări, între care Kuwait, și-au exprimat public sprijinul pentru prelungirea restricțiilor de producție. În plus, date din industrie arată scăderea livrărilor de petrol în SUA, săptămâna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
opec