Prețurile petrolului scad, influențate de aprecierea dolarului și declarații ale șefului Rosneft

Prețurile petrolului scad, influențate de aprecierea dolarului și declarații ale șefului Rosneft
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2016

Prețurile petrolului evoluează vineri în scădere, sub presiunea aprecierii dolarului și a unor comentarii ale directorului general al Rosneft, Igor Secin, care sugerează că cel mai mare producător de petrol din Rusia ar putea majora producția dacă cererea va justifica acest lucru, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La bursa din New York, petrolul cu livrare în noiembrie este cotat în scădere cu 2,5%, la 50,36 dolari pe baril, scrie News.ro.

Petrolul Brent, de referință la bursa din Londra, cu livrare în decembrie, este tranzacționat în creștere cu 0,12%, după un declin de 0,21 dolari, la 51,17 dolari pe baril.

Tranzacțiile cu petrol au loc în dolari, astfel încât aprecierea monedei americane mărește costurile pentru traderii de țiței și investitorii care operează cu alte monede.

Wall Street Journal Dollar Index, care măsoară evoluția dolarului față de un coș de valute, este în urcare cu 0,16%, la 88,49.

Prețurile petrolului au scăzut în ultimele două ședințe, după ce au atins miercuri un nou maxim al ultimului an. Declinul reflectă percepția că creșterea din ultima perioadă este nesustenabilă din cauza ofertei excedentare din piață.

Microsoft a obținut rezultate peste așteptări în primul trimestru fiscal; acțiunile au urcat la un nivel record CITEȘTE ȘI Microsoft a obținut rezultate peste așteptări în primul trimestru fiscal; acțiunile au urcat la un nivel record

Opinia a fost întărită joi de către șeful Rosneft, Igor Secin, care a spus că Rusia are capacitatea că crească livrările cu până la 200 de milioane de tone pe an, respectiv 4 milioane de barili pe zi.

În septembrie, producția de petrol a Rusiei a atins un maxim istoric de 11,2 milioane de barili pe zi, consolidând poziția țării de cel mai mare producător din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
rosneft