Primăria Capitalei închiriază 10 centrale termice provizorii mobile

Primăria Capitalei închiriază 10 centrale termice provizorii mobile
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2022

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță achiziționarea de servicii publice pentru 10 centrale provizorii mobile ce vor fi închiriate și vor funcționa în cazul apariției de avarii la sistemul centralizat de termoficare. Centralele vor fi amplasate lângă puncte termice din București. Închirierea centralelor costă 16,2 milioane lei la care se adaugă TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că cele zece puncte termice lângă care vor fi amplasate aceste centrale mobile deservesc 170 de blocuri de locuințe și 27 de societăți comerciale, scrie News.ro.

Presa maghiară: Forintul s-a depreciat substanțial chiar și față de valutele din Europa Centrală. Ministrul de finanțe susține că forintul este victima sancțiunilor impuse de Bruxelles CITEȘTE ȘI Presa maghiară: Forintul s-a depreciat substanțial chiar și față de valutele din Europa Centrală. Ministrul de finanțe susține că forintul este victima sancțiunilor impuse de Bruxelles

”Intrăm în linie dreaptă în ceea ce privește achiziția publică de servicii pentru 10 centrale provizorii mobile, care vor fi poziționate lângă 10 puncte termice din Municipiul Bucuresti și care vor funcționa în caz de avarie pe rețea sau în funcție de parametrii reduși pe rețeaua de transport”, a anunțat, luni, Nicușor Dan. 

Potrivit acestuia, cele 10 puncte termice deservesc un număr total de 170 blocuri și 27 societăți comerciale. Dintre acestea, 3 puncte termice sunt în sectorul 3 (1 Labirint, PT 3 Labirint și PT 4 Labirint), un punct termic este în sectorul 4 (Livada Nouă), 3 puncte termice sunt în sectorul 5 (10 Mărgeanului, PT 11 Mărgeanului, PT 9 Mărgeanului) și 3 puncte termice sunt în sectorul 6 ( PT 4/10, PT 7 Virtuții, PT 8 Virtuții). 

Primarul general anunță, de asemenea, anunță că urmează achiziția centralelor.

”După finalizarea documentației, vom lansa în SICAP procedura de achiziție pentru închirierea acestor capacități modulare de producere a energie termice. Valoarea estimată pentru închirierea celor 10 capacități modulare de producere energie termică este de aproximativ 16,2 milioane lei fără TVA”, a mai anunțat Nicușor Dan.

Centralele mobile vor fi închiriate pe un an. 

”Estimăm că punerea lor în funcțiune se va realiza până la începerea sezonului rece, durata de închiriere fiind de 12 luni. Capacitățile modulare vor avea o putere termică instalată cuprinsă între 1-2 Gcal/h”, mai scrie Nicușor Dan. 

viewscnt
Afla mai multe despre
primăria capitalei
centrale termice