Procesul privind insolvența Complexului Energetic Hunedoara a fost suspendat

Procesul privind insolvența Complexului Energetic Hunedoara a fost suspendat
scris 8 mar 2017

Procesul privind insolvența Complexului Energetic Hunedoara, deschis la Tribunalul Hunedoara, a fost suspendat până la judecarea unui alt dosar disjuns, care se află la Curtea de Apel Alba-Iulia.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman, a declarat pentru News.ro că la termenul de miercuri în dosarul privind insolvența Complexului Energetic Hunedoara judecătorii au decis suspendarea procesului, până soluționarea unui dosar disjuns din acesta și care se află pe rolul Curții de Apel Alba Iulia.

”A fost suspendat procesul până la soluționarea dosarului aflat la Curtea de Apel Alba Iulia aflat în apel, pentru închiderea procedurii de insolvență la solicitarea debitoarei”, a declarat Ildiko Glăman.

Tribunalul Hunedoara a respins, în 7 februarie, cererea de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara solicitată de CEH și a disjuns într-un alt dosar deschiderea procedurii de insolvență la solicitarea creditorilor.

Complexul Energetic Hunedoara a ieșit din insolvență după ce Curtea de Apel Alba Iulia a decis, în noiembrie 2016, să anuleze decizia Tribunalului Hunedoara prin care, în luna iunie a aceluiași an, a fost deschisă procedura în acest sens, decizia fiind definitivă.

Alison Hayes acuză costul cu transportul angajaților și faptul că nu vin la muncă, pentru închiderea fabricii din Urziceni. Nimic de salariul minim CITEȘTE ȘI Alison Hayes acuză costul cu transportul angajaților și faptul că nu vin la muncă, pentru închiderea fabricii din Urziceni. Nimic de salariul minim

Conform tabelului de creanțe întocmit de către administratorul judiciar, datoriile Complexului Energetic Hunedoara se ridică la 1,43 miliarde lei.

Compania de stat a precizat, la acea dată, că ieșirea din insolvență a societății nu se datorează îmbunătățirii situației economice și financiare, lucru care va genera probleme majore în activitatea curentă.

Producătorul de energie a avertizat că riscă executarea conturilor de către creditori, iar posibila oprire a activității societății va conduce implicit și la sistarea furnizării agentului termic necesar încălzirii populației.

La Complexul Energetic Hunedoara lucrează în jur de 6.000 de angajați la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni și Vulcan și la termocentralele Mintia și Paroșeni.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic hunedoara
insolventa