Profitul diviziei de servicii la sondă a Rompetrol a crescut de 7 ori

Profitul diviziei de servicii la sondă a Rompetrol a crescut de 7 ori
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2023

Furnizorul de servicii la sondă Rompetrol Well Services, controlat de KMG International, divizia înregistrată în Olanda a gigantului petrolier kazah de stat KazMunayGas, a raportat un profit net de aproape 10 milioane lei (9,98 milioane lei) pe primele 9 luni ale anului, de 7 ori mai mare comparativ cu cel din perioada similară din 2022 (1,41 milioane lei).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Profit.ro organizează pe 27 noiembrie, cu transmisiune în direct inclusiv la PROFIT NEWS TV, cea de-a șasea ediție a Profit Financial.forum, cu lideri ai piețelor financiare și autorităților din domeniu, respectiv din conducerea Băncii Centrale, Guvernului, Ministerului de Finanțe, Autorității de Supraveghere Financiară, ca și cu manageri de top din bănci comerciale, companii din piața de capital, asigurări și administratori de fonduri

Evenimentul va fi organizat cu sprijinul Alpha Bank, Banca Transilvania, CITR, Nordis Group, Philip Morris România, UniCredit Bank - DETALII AICI

Veniturile din exploatare ale companiei s-au majorat cu aproape 50%, la 57,23 milioane lei, în timp ce cheltuielile din exploatare au avansat cu mai puțin de 23%, la 47,64 milioane lei.

PPF Group, care deține și PRO TV și s-a arătat interesat în România și de Telekom, își va concentra investițiile în Europa de Sud-Est, inclusiv pe piața românească. „Pentru ei suntem occidentalii buni.\ CITEȘTE ȘI PPF Group, care deține și PRO TV și s-a arătat interesat în România și de Telekom, își va concentra investițiile în Europa de Sud-Est, inclusiv pe piața românească. „Pentru ei suntem occidentalii buni."

″În primele nouă luni ale acestui an, compania a reușit să se adapteze cu succes la condițiile unei piețe de upstream volatilă, menținându-și poziția pe piața specifică de servicii conexe la sondă. Volumul operațiilor realizate pentru clienții noștri a înregistrat o creștere cu 18% față de nivelul înregistrat în perioada similară din 2022″, se arată în raportul trimestrial al Rompetrol Well Services.

În document se sugerează că firma a majorat prețurile, pentru a face față costurilor în creștere. ″Contextul geopolitic și incertitudinea cu care se confruntă regiunea în această perioadă au declanșat o creștere a prețurilor de achiziție pentru bunurile și serviciile contractate de companie pentru activitățile curente, dar și o fluctuație a termenelor de livrare. Cu toate acestea, conducerea societății caută constant să alinieze atât tarifele serviciilor, cât și tipul de servicii prestate. la condițiile actuale ale pieței″, scrie în raport.

FOTO Grupul Superbet va avea un nou CEO CITEȘTE ȘI FOTO Grupul Superbet va avea un nou CEO

Principalii clienți ai Rompetrol Well Services sunt cei mai mari producători de hidrocarburi din România, OMV Petrom și Romgaz, cu o pondere cumulată de 83% în totalul cifrei de afaceri înregistrate în primele trei trimestre din 2023.

Compania a fost înființată în 1951 ca societate de stat în subordinea Ministerului Petrolului și Chimiei, sub denumirea de “ICOTS - Întreprinderea de Cimentări, Operațiuni si Transporturi Speciale”. Din 1990, compania a devenit societatea comercială Petros Ploiesti și a fost listată din 1998 la Bursa de Valori București. Grupul Rompetrol (acum KMG International) a preluat în 2000 pachetul majoritar de acțiuni, având în prezent o participație de 73%.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol well services
profit rompetrol
rompetrol servicii la sonda