Profitul Nuclearelectrica a scăzut cu 10%. Plusul de încasări rezultat inclusiv din scumpirea energiei a fost ″bătut″ de dublarea supraimpozitării

Profitul Nuclearelectrica a scăzut cu 10%. Plusul de încasări rezultat inclusiv din scumpirea energiei a fost ″bătut″ de dublarea supraimpozitării
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 feb 2024

Compania de stat Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, a raportat preliminar pe 2023 un profit net de 2,482 miliarde lei, în scădere cu 10% față de cel consemnat în anul anterior (2,764 miliarde lei).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezultatul a fost obținut în condițiile unei majorări cu 17% a veniturilor din vânzarea de energie electrică, de la 6,343 la 7,423 miliarde lei, pe fondul unui avans marginal al producției, de 0,9%, la 10.294 GWh.

EXCLUSIV Vânzările Dacia la nivel global au reînceput să crească CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vânzările Dacia la nivel global au reînceput să crească

Cheltuielile din exploatare, fără depreciere, amortizare și supraimpozitare, au scăzut cu 1%, la 1,839 miliarde lei.

Cele cu celebra contribuție la Fondul de Tranziție Energetică au crescut însă de peste 2,4 ori, de la 1,085 la 2,624 miliarde lei.

Musk anunță când aduce noua generație Tesla Roadster: Va fi unul dintre cele mai puternice modele de serie produse vreodată! CITEȘTE ȘI Musk anunță când aduce noua generație Tesla Roadster: Va fi unul dintre cele mai puternice modele de serie produse vreodată!

Din totalul de livrări de energie din 2023, cele la preț reglementat de 450 lei/MWh, prin mecanismul MACEE, au reprezentat circa 47%. Restul a fost vândut pe piața liberă, la un preț mediu de peste 940 lei/MWh, în creștere cu aproape 57% față de cel din 2022 (ușor peste 615 lei/MWh).

Anul trecut, Nuclearelectrica a investit peste jumătate de miliard de lei în obligațiuni emise de Banca Transilvania și CEC Bank.

viewscnt
Afla mai multe despre
profit nuclearelectrica
preț energie
supraimpozitare energie