Profitul Conpet a scăzut ușor. Diminuarea cantităților transportate și creșterea cheltuielilor au bătut majorarea tarifelor

Profitul Conpet a scăzut ușor. Diminuarea cantităților transportate și creșterea cheltuielilor au bătut majorarea tarifelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2024

Profitul net al companiei de stat Conpet Ploiești, operatorul concesionar al sistemului național de conducte de transport al țițeiului și gazolinei, a scăzut cu 2,3% anul trecut, față de 2022, la 60,23 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile totale ale companiei au avansat cu 2,9%, la 547,44 milioane lei, însă ritmul de creștere al cheltuielilor a fost superior, de 3,7%, la 476,67 milioane lei.

Musk anunță când aduce noua generație Tesla Roadster: Va fi unul dintre cele mai puternice modele de serie produse vreodată! CITEȘTE ȘI Musk anunță când aduce noua generație Tesla Roadster: Va fi unul dintre cele mai puternice modele de serie produse vreodată!

Asta în condițiile în care, față de 2022, tarifele reglementate aprobate de ANRM pentru Conpet au fost cu circa 12% mai mari.

Cantitatea totală transportată de Conpet a scăzut însă cu 11,4%, de la 7,1 la 6,294 milioane tone.

Guvernul a adoptat noi obligații pentru restructurarea creditelor și recuperatorii de creanțe CITEȘTE ȘI Guvernul a adoptat noi obligații pentru restructurarea creditelor și recuperatorii de creanțe

Cantitatea de țiței adus din import transportată a scăzut cu 22,1%, de la 3,944 la 3,072 milioane tone, iar cea de țiței intern - cu 4,3%, de la 3,046 la 2,915 milioane tone. La alte operațiuni de transport, pentru care nu se aplică tarifele aprobate de ANRM, cantitatea aproape că s-a triplat, de la 110 la 307 mii tone.

Conpet este controlată de statul român prin Ministerul Energiei, cu 58,71% din acțiunii.

viewscnt
Afla mai multe despre
conpet profit
conpet cantități țiței transportate