Profitul Shell a scăzut în 2016 la 3,5 miliarde de dolari, cel mai redus nivel din peste 10 ani

Profitul Shell a scăzut în 2016 la 3,5 miliarde de dolari, cel mai redus nivel din peste 10 ani
scris 2 feb 2017

Profitul Royal Dutch Shell a scăzut în în 2016 de la 3,8 miliarde de dolari în anul precedent la 3,5 miliarde de dolari, cel mai redus nivel din peste 10 ani, dar grupul a precizat că a depășit cel mai dificil moment, reușind creșterea numerarului în pofida prețurilor scăzute ale petrolului, transmite MarketWatch.

În trimestrul patru, profitul grupului a scăzut de la 1,8 miliarde de dolari în intervalul similar al anului anterior la 1 miliard de dolari, scrie News.ro.

Fluxul de numerar a crescut cu aproape 70% în trimestrul patru, față de anul precedent, la 9,2 miliarde de dolari, nivel suficient pentru a acoperi dividendele aferente perioadei.

Rezultatul reflectă anul dificil pe care l-a traversat industria petrolului, ale cărui prețuri au coborât până la 27 de dolari pe baril și se mențin de luni de zile în jurul nivelului de 45 de dolari pe baril.

Shell a anunțat în această săptămână vânzarea uor active din Marea Nordului și Thailanda în valoare de până la 4,7 miliarde de dolari, iar joi a precizat că programul de vânzare a unor active de 30 de miliarde de dolari este în curs.

Dacia - creștere substanțială pe piața din Germania, în luna ianuarie CITEȘTE ȘI Dacia - creștere substanțială pe piața din Germania, în luna ianuarie

Grupurile americane Exxon Mobil și Chevron au raportat la rândul lor rezultate dezamăgitoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
shell