Profitul și veniturile Engie au scăzut în primul trimestru, influențate și de operațiunile din România

Profitul și veniturile Engie au scăzut în primul trimestru, influențate și de operațiunile din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2016

Profitabilitatea și veniturile grupului francez de utilități Engie au scăzut în primul trimestru, din cauza prețurilor reduse ale resurselor naturale și a temperaturilor ridicate înregistrate în timpul iernii în Europa de Vest, un factor negativ fiind și performanțele mai scăzute ale operațiunilor de distribuție din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare (EBITDA) a scăzut cu 1,7%, la 3,5 miliarde de euro, în trimestrul încheiat la 31 martie, scrie News.ro

Veniturile au coborât cu 14%, la 18,9 miliarde de euro.

Analiștii intervievați de Wall Street Journal anticipau pentru primul trimestru vânzări de circa 21,14 miliarde de euro.

În Europa, excluzând Franța și Benelux (Belgia, Olanda și Luxemburg), profitul EBITDA calculat în bază organică (excluzând impactul cursului valutar și alte elemente) a scăzut ușor, din cauza performanțelor mai scăzute ale activităților de distribuție din România, parțial compensate de efectul favorabil al prețurilor din Italia, se arată într-un comunicat publicat vineri de companie.

Veniturile Engie în această regiune au scăzut cu 8%, din cauza temperaturilor nefavorabile din Italia, a prețurilor mai scăzute ale energiei vândute în Germania și a tarifelor mai mici pentru distribuție din România.

Scenariile de bază ale strategiei energetice: închiderea termocentralelor poluante și retehnologizare la Cernavodă 1 și 2 CITEȘTE ȘI Scenariile de bază ale strategiei energetice: închiderea termocentralelor poluante și retehnologizare la Cernavodă 1 și 2

În bază organică, care exclude efectul cursului valutar și alte elemente, veniturile din Europa, excluzând Franța și Benelux, s-au redus cu 1,4%.

Grupul Engie, fostul GDF Suez, a confirmat estimările referitoare la profit și venituri pentru acest an, în pofida scăderilor din primul trimestru.

Conducerea Engie intenționează să reducă expunerea companiei la prețurile energiei prin concentrarea pe servicii și pe afacerile reglementate, la care contractele pe termen lung asigură o stabilitate a profiturilor.

Principala filială a Grupului în România, ENGIE Romania, furnizează gaze naturale și electricitate, iar prin subsidiarele sale distribuie gaze naturale, asigură servicii energetice pentru toate categoriile de clienți și produce electricitate. ENGIE Romania și filialele sale deservesc aproximativ 1,6 milioane de clienți, operează o rețea de 18.500 kilometri în 19 județe din sudul României și București, au 3.650 de angajați și o capacitate instalată de producție de electricitate de circa 100 MW.

viewscnt
Afla mai multe despre
engie