RADET anunță când va începe încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică

RADET anunță când va începe încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică
scris 10 sep 2019

RADET anunță că, din 23 septembrie, va începe încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică, pentru pregătirea pentru sezonul rece. Astfel, consumatorii sunt rugați să finalizeze lucrările la instalațiile din imobile, pentru a evita producerea de inundații în locuințe după umplerea instalației de termoficare.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marți, de RADET, din 23 septembrie, va începe încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică. Acțiunea este necesară pentru pregătirea rețelei de termoficare în noul sezon de încălzire 2019 - 2020, scrie News.ro.

Data exactă privind începerea furnizării agentului termic pentru încălzire, conform prevederilor H.G. nr. 425/1994, modificată prin H.G. nr. 337/2018, va fi anunțată ulterior.

ULTIMA ORĂ CEZ și-a scos la vânzare activele din România în Financial Times CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ CEZ și-a scos la vânzare activele din România în Financial Times

"Rugăm consumatorii RADET să ia toate măsurile necesare pentru finalizarea lucrărilor la instalațiile interioare din imobile, pentru a evita incidentele (inundații în apartamente) ce pot apărea odată cu încărcarea acestora", se arată în comunicat.

Asociațiile de proprietari racordate la sistemul centralizat de termoficare trebuie să se asigure că instalațiile interioare proprii de alimentare cu energie termică sunt în stare de funcționare și că lucrările din interiorul imobilelor sunt finalizate.

RADET amintește că, potrivit prevederilor articolului 30, alineatul (4) din Legea nr. 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică, publicată în Monitorul Oficial nr. 651/27.07.2006, debranșarea instalațiilor interioare de încălzire și/sau pentru apă caldă menajeră ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată pe parcursul sezonului de încălzire.

viewscnt
Afla mai multe despre
radet
apa calda