Reactorul 1 de la Cernavodă se oprește planificat o lună, începând din 2 mai

Reactorul 1 de la Cernavodă se oprește planificat o lună, începând din 2 mai
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2018

Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunțat vineri că, începând cu data de 2 mai, Unitatea 1 va intra în programul de oprire planificată, urmând a fi deconectată de la Sistemul Energetic Național la ora 11:00.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Durata opririi planificate este de aproximativ 30 de zile, conform planificării lucrărilor de mentenanță preventivă și corectivă necesare a fi realizate în această perioadă”, a informat compania.

Oficialii SNN spun că, în perioada opririi planificate a Unității 1 CNE Cernavodă, se vor efectua activități din următoarele programe: programul de mentenanță preventiva si corectivă; programul de inspecții; programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate și programul de implementare modificări, scrie News.ro.

Schimbări în conducerea OMV Petrom: Alina-Gabriela Popa va fi noul CFO al companiei, iar Lǎcrǎmioara Diaconu-Pințea va fi înlocuită de Frank Neel ca membru al Directoratului responsabil cu activitatea Downstream Gas CITEȘTE ȘI Schimbări în conducerea OMV Petrom: Alina-Gabriela Popa va fi noul CFO al companiei, iar Lǎcrǎmioara Diaconu-Pințea va fi înlocuită de Frank Neel ca membru al Directoratului responsabil cu activitatea Downstream Gas

”Lucrările aferente programului de oprire planificată a Unității 1 se vor executa în condiții de siguranță pentru personalul centralei, public și mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă”, a mai precizat compania.

Nuclearelectrica a raportat pentru anul trecut un profit net de 303 milioane lei, mai mare cu 172% față de anul anterior.

Veniturile din exploatare au urcat cu 15% anul trecut, la 1,93 miliarde lei.

Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Acționarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participație de 82,49%.

viewscnt
Afla mai multe despre
cernavoda
nuclearelectrica
reactor