Republica Moldova a reluat achizițiile de gaze de la Gazprom

Republica Moldova a reluat achizițiile de gaze de la Gazprom
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2023

Republica Moldova a reluat achizițiile de gaze de la grupul rus Gazprom în luna martie, după o pauză de aproximativ trei luni, a declarat directorul companiei publice de distribuție a gazelor naturale Moldovagaz, Vadim Ceban, informează Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"În luna martie a acestui an, în conformitate cu contractul actual, Gazprom a furnizat Republicii Moldova un volum total de 176,7 milioane metri cubi de gaze naturale, sau 5,7 milioane metri cubi pe zi", a scris Vadim Ceban pe aplicația de mesagerie Telegram.

ULTIMA ORĂ CET Arad - vândut unui trader elvețian de mărfuri care a aparținut celui mai bogat belgian CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ CET Arad - vândut unui trader elvețian de mărfuri care a aparținut celui mai bogat belgian

Începând din luna decembrie a anului trecut, grupul rus Gazprom a furnizat gaze naturale doar regiunii separatise Transnistria, scrie Agerpres.

Livrările de gaze au provocat în mod frecvent tensiuni între Republica Moldova și Rusia până la finele anului trecut, în condițiile în care până acum Chișinăul a depins aproape în exclusivitate de Gazprom pentru importurile de gaze.

Vadim Ceban a precizat că decizia de a relua achizițiile de gaze, care vor fi utilizate pentru producția de electricitate, a fost luată pentru că prețul cerut de Gazprom este "aproape identic" cu cel oferit luna trecută de furnizorul local Energocom.

În luna octombrie 2021, Moldovagaz și Gazprom au prelungit cu cinci ani acordul de furnizare de gaze naturale. În conformitate cu prevederile noului contract, Gazprom cere ca plata pentru gazele naturale livrate să fie făcută în avans până la data de 20 a fiecărei luni. 

viewscnt
Afla mai multe despre
republica moldova
gaze