Romgaz are un nou director general. Adrian Volintiru, pentru Profit.ro: Demisionez din Directoratul Hidroelectrica. Directorul Metea - demis în decembrie după ce Profit.ro a prezentat un document cu nereguli în companie

Romgaz are un nou director general. Adrian Volintiru, pentru Profit.ro: Demisionez din Directoratul Hidroelectrica. Directorul Metea - demis în decembrie după ce Profit.ro a prezentat un document cu nereguli în companie
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 14 iun 2018

Romgaz va avea începând de vineri un nou director general, Adrian Volintiru precizând pentru Profit.ro, că a acceptat propunerea care i-a fost făcută de Ministerul Energiei, demisionând totodată din poziția de membru al Directoratul Hidroelectrica. Adrian Volintiru îl înlocuiește pe Corin Cindrea, numit director general provizoriu în decembrie 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Mandatul este unul provizoriu, pe 4 luni, până se termină procedura de selecție (a unui nou director general - n.r.) pe noua lege (privind guvernanța corporativă - n.r.)”, a afirmat Volintiru.

Adrian Volintiru a mai ocupat poziții de conducere la AVAS, Poșta Română, Vulcan și chiar și Romgaz, unde a fost tot director general, între iunie 2011 și noiembrie 2012.

La mijlocul lunii decembrie 2017, producătorul de gaze Romgaz, una din cele mai profitabile companii de stat, și-a demis directorul general, pe Virgil Metea, înlocuindu-l provizoriu cu Corin Cindrea. La acel moment, Profit.ro prezentase un document cu nereguli în companie.

Metea a fost acuzat de deficiențe în actul de management, nerespectarea și nepunerea în aplicare a deciziilor unor autorități de control și reglementare, dar și ale Consiliului de Administrație. Cindrea, director general adjunct, va conduce provizoriu Romgaz.

În luna februarie 2018, Legea pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a fost declarată neconstituțională, Curtea Constituțională admițând astfel obiecția de neconstituționalitate formulată de deputații PNL. CCR arăta că legea a fost adoptată cu încălcarea principiului bicameralismului. Modificările legislative vizau să elimine obligația numirii de manageri independenți politic în conducerea executivă și în Consiliile de Administrație ale unor companii de stat, între care Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Aeroporturi București, Romgaz, Transelectrica, Administrația Porturilor Maritime, Complextul Energetic Oltenia, Romsilva sau Poșta Română.

Modificările la această lege, adoptate în decembrie 2017 de Camera Deputaților, au fost contestate și de Fondul Proprietatea, care este acționar minoritar în mai multe companii de stat și care a cerut președintelui Klaus Iohannis reexaminarea actului normativ, susținând că aceste modificări "au golit practic de conținut ordonanța privind guvernanța corporativă".

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
adrian volintiru
director general