Rompetrol investește în acest an 12 milioane dolari în deschiderea de benzinării noi

Rompetrol investește în acest an 12 milioane dolari în deschiderea de benzinării noi
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2017

Rompetrol Downstream, companie controlată de grupul kazah de stat KazMunayGas, și-a programat în acest an 12 milioane dolari pentru deschiderea a zece benzinării la nivel național, până acum fiind inaugurate deja trei, iar restul de șapte vor fi deschise până la finalul anului, a declarat vineri directorul general al companiei, Vlad Rusnac.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Am deschis trei până acum. Alte trei se vor deschide în perioada imediat următoare, sfârșitul lunii mai, începutul lui iunie, în Câmpulung Moldovenesc, București și Baia Mare. Alte patru vor fi inaugurate mai spre sfârșitul anului”, a spus Rusnac, prezent la inaugurarea primei benzinării Rompetrol dotată cu stații de încărcare a mașinilor electrice.

Investiția totală în cele zece benzinării se ridică la circa 12 milioane dolari. Benzinării vor fi deschise și în Timișoara și Sovata, în funcție de ”cât de repede se primesc autorizațiile”, scrie News.ro.

”În planul nostru de dezvoltare pentru perioada 2018-2022 planificăm să construim stații pe toate tronsoanele noi de autostradă care vor fi deschise. Dar va fi prin licitație”, a mai spus Rusnac.

Rompetrol Downstream a deschis vineri prima benzinărie dotată cu stații de încărcare a mașinilor electrice, pe Șoseaua Chitila din București, urmând ca alte șapte stații de încărcare de 50 kW să fie deschise în acest an, în București, Baia Mare, Câmpulung Moldovenesc și Timișoara.

Google știe ce cumpărături fac utilizatorii săi în afara internetului CITEȘTE ȘI Google știe ce cumpărături fac utilizatorii săi în afara internetului

Încărcarea este gratuită. Investițiile în stații noi cu puncte electrice de încărcare vor fi finalizate până la sfârșitul anului și se ridică la suma de 10 milioane dolari, spun oficialii companiei.

Deținut de KazMunayGas, Grupul KMG International desfășoară operațiuni majore în rafinare și petrochimie, retail, trading, upstream și servicii industriale în 11 piețe principale.

În România, grupul operează rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de procesare de 5 milioane de tone pe an și cea mai mare unitate de profil, rafinăria Vega Ploiești, cea mai veche unitate de profil in funcțiune din 1905, dar și o rețea de distribuție a carburanților formată din peste 740 de puncte de alimentare, 230 de stații distribuție GPL auto, 9.000 de puncte de distribuție butelii si trei stații de îmbuteliere GPL și șase depozite.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol
benzinarii