ROPEPCA are un nou președinte. La Profit Energy.forum avertiza asupra riscului „de suprafață” generat de reglementările statului român

ROPEPCA are un nou președinte. La Profit Energy.forum avertiza asupra riscului „de suprafață” generat de reglementările statului român
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 19 nov 2018

Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție (ROPEPCA) va fi condusă, timp de un an, de un reprezentant al NIS Petrol Romania, Saniya Melnicenco, care va fi secondată în cadrul Consiliului Director de Artur Stratan (Amromco Energy)-Vicepreședinte, Mark Wagley (Hunt Oil), Norbert Groeschner (OMV Petrom) și Michel Louboutin (Expert Petroleum).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul președinte ROPEPCA, Saniya Melniceco, este de profesie jurist, cu o experiență de 18 de ani în domeniu. Ea lucrează în cadrul companiei NIS Petrol din 2012, deținând poziția de director al Departamentului Juridic și Afaceri Corporative. Ea preia mandatul de președinte al ROPEPCA de la Harald Kraft, Country Manager al Stratum Energy România.

Prezentă recent la Profit Energy.Forum, Saniya Melnicenco a avertizat că riscul „de suprafață” generat de reglementările statului român a devenit mai mare decât riscul de „adâncime”, cel specific al industriei de petrol și gaze, în condițiile în care și acesta din urmă este destul de ridicat în România. "Avem nevoie de stabilitate și continuitate. Anul acesta au intrat în vigoare 300 de acte normative cu impact asupra Codului Fiscal. Cum poți gestiona o investiție semnificativă în aceste condiții? Avem nevoie de mai mult «Laissez-faire» în industria petrolieră", a punctat Saniya Melnicenco.

FOTO Încă o legendă a industriei românești, cu istorie de 114 ani, se pregătește de faliment, neputând fi salvată nici de \ CITEȘTE ȘI FOTO Încă o legendă a industriei românești, cu istorie de 114 ani, se pregătește de faliment, neputând fi salvată nici de "Elefantul Arab" vândut șeicilor din Kuweit. Ce se va întâmpla cu firmele din energie - anunț la Profit Energy.forum

“ROPEPCA a militat în permanență pentru asigurarea unui mediu de afaceri predictibil și atractiv pentru companiile din domeniul explorării și exploatării petroliere din Romania. Am întâmpinat numeroase provocări în acest sens în ultimii ani. Îmi propun ca, alături de colegii mei din conducerea ROPEPCA, să reușim să depășim aceste provocări, prin promovarea unui dialog deschis și constructiv cu toate părțile interesate. Sper să creștem astfel gradul de înțelegere asupra importanței industriei de explorare și exploatare petrolieră. Ne dorim ca această constientizare să permită dezvoltarea unui cadru de politici publice echilibrat și stabil, care să încurajeze investițiile în acest domeniu de tradiție din Romania” a declarat Saniya Melnicenco.

Noul președintele ROPEPCA susține că principalele provocări cu care se confruntă industria onshore de tiței și gaze sunt nevoia stringentă de modernizare a cadrului legislativ în domeniul explorării și exploatării resurselor petroliere, și de creștere a competitivității pieței, precum și lipsa unui orizont clar cu privire la organizarea rundei a 11-a de concesionare de noi perimetre petroliere.

„Cred în continuitate și consolidarea relației dintre stat și mediul de business. Așa cum am spus de nenumărate ori, ROPEPCA este un partener de dialog pentru stat, în vederea creării unui mediu prielnic și atractiv pentru acest sector de economie și am convingerea că asociatia va reuși să fie și pe viitor un promotor puternic al celor mai bune practici pentru industria petrolieră”, afirmă și Harald Kraft, fostul Președinte ROPEPCA .

În opinia ROPEPCA, un sistem legislativ și fiscal predictibil, stabil și competitiv este extrem de important pentru funcționarea optimă a industriei de explorare și producție petrolieră, aducând implicit și beneficii strategice: consolidarea securității energetice la nivel național și regional, precum și susținerea creșterii economiei naționale.

ROPEPCA a fost fondată în 2012, având scopul de a consolida imaginea sectorului onshore upstream din România și de a îmbunătăți relația și comunicarea acesteia cu autoritățile guvernamentale, regionale și locale, cu agențiile naționale și cu publicul general. ROPEPCA reunește 16 dintre cei mai importanți deținători de acorduri de concesiune petrolieră onshore încheiate cu statul român. Membrii asociației dețin majoritatea acordurilor de concesiune petrolieră pentru blocurile de explorare, dezvoltare și producție onshore din România, reprezentând pentru anii 2014-2017 investiții cumulate de peste 4 miliarde de euro, contribuții către bugetul de stat de 5,5 miliarde de euro, precum și crearea și menținerea a 14.000 de locuri de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ropepca
conducere
gazprom
nis
omv petrom
hunt oil
amromco