Rottco, rețeaua benzinarilor independenți, a început instalarea pompelor în 30 de benzinării și a lansat propriul serviciu de carduri pentru flote

Rottco, rețeaua benzinarilor independenți, a început instalarea pompelor în 30 de benzinării și a lansat propriul serviciu de carduri pentru flote
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2016

Compania de distribuție de produse petroliere Rottco, deținută de Paul Pop, fost director în cadrul Rompetrol, și care a anunțat în primăvară că va crea o rețea de distribuție de carburanți pornind de la stațiile deținute de benzinarii independenți, a încheiat testarea și început instalarea pompelor în 30 de benzinării, lansând și propriul serviciu de carduri pentru flote.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Instatalarea va fi finalizată saptămâna aceasta, iar alte 30 de statii urmează să fie echipate cu sistemele de interconectare și plată până la finalul acestui an sau în prima lună a anului viitor.

“Prin acest program, proprietarii de stații independente vor fi în măsură să ofere servicii la nivel național, cu beneficii locale, un program care menține profitul acolo unde se generează, în benzinăriile independente, în folosul comunităților locale. Prin metode flexibile de facturare și de plată pentru flote și furnizori, vom fi în măsură să maximizăm beneficiile atât ale participanților la proiect, cât și ale beneficiarilor care sunt, în primă fază, operatorii si proprietarii de flote”, spune Paul Pop.

Obiectivele companiei sunt: interconectarea benzinăriilor independente românești într-o rețea națională și interactivă, capabilă să ofere servicii similare marilor rețele internaționale, creșterea valorii afacerii proprietarilor independenți de stații precum și creșterea competitivității, obiective care se pot realiza doar prin accesul la servicii integrate specifice rețelelor de distribuție.

Rottco a fost înființată în 2007, având ca obiect de activitate distribuția en-gros de produse petroliere. Compania are toate operațiunile în România și a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 453 de milioane de lei.

Stațiile de benzină vor trebui modernizate până la finele anului 2018, pentru a capta 85% din vaporii de benzină CITEȘTE ȘI Stațiile de benzină vor trebui modernizate până la finele anului 2018, pentru a capta 85% din vaporii de benzină

Pop a fost director în cadrul Lukoil între 1998 și 2000 și director de vânzări, managing director și președinte al consiliului de administrație al Rompetrol Downstream între 2001 și 2006.

Ulterior, Paul Pop și-a lansat propria afacere în domeniul distribuției de produse petroliere, firma Rottco, fondată în 2007.

El a realizat un proiect, numit Synergy, care presupune crearea unei rețele românești de benzinării, cu brand propriu și strategie bine definită pe piață, în care să intre benzinării independente.

Noul proiect vine în contextul în care Consiliul Concurenței consideră că piața distribuției de carburanți din România este prea concentrată și a propus, în luna februarie, mai multe măsuri pentru stimularea concurenței.

Autoritatea anti-monopol a recomandat diversificarea ofertei de carburanți prin intrarea pe piață a altor jucători, precum marile lanțuri de supermarketuri sau hiperrmarketuri, care dețin în alte țări și rețele de benzinării cu prețuri mici. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rottco
benzinari