Șeful OMV nu exclude posibilitatea recurgerii la concedieri din cauza crizei coronavirusului

Șeful OMV nu exclude posibilitatea recurgerii la concedieri din cauza crizei coronavirusului
scris 8 apr 2020

Grupul austriac OMV intenționează să-și extindă programul actual de reducere a costurilor, în valoare de patru miliarde de euro, a declarat directorul general Rainer Seele, care a adăugat că nu exclude posibilitatea recurgerii la concedieri din cauza crizei coronavirusului și a prăbușirii prețurilor la energie, informează Reuters.

O serie de mari companii petroliere au anunțat că își reduc cheltuielile de capital pentru acest an cu 25%, sau aproape 55 de miliarde de dolari, după ce cotația barilului de petrol s-a redus la jumătate, scrie Agerpres.

BMW România extinde automat garanția mașinilor pe perioada stării de urgență CITEȘTE ȘI BMW România extinde automat garanția mașinilor pe perioada stării de urgență

OMV a anunțat deja că își va reduce cheltuielile cu 20% în acest an și, de asemenea, a ajuns la un acord pentru a putea plăti în rate suma de 4,7 miliarde dolari destinată majorării participației la producătorul de mase plastice Borealis.

"Mă aștept la noi programe de reducere a costurilor în acest an", a declarat Rainer Seele, într-un interviu publicat miercuri în cotidianul financiar german Handelsblatt. "Nu am luat încă o decizie cu privire la programele de lucru de tip short-time sau cu privire la restructurări de personal. Este o posibilitate pe care nu o putem exclude", a spus Seele.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
rainer seele