Șeful Publicis Groupe Media și fosta cumnată a lui Robert Negoiță, propuși în CA-ul celui mai mare producător autohton de gaze

Șeful Publicis Groupe Media și fosta cumnată a lui Robert Negoiță, propuși în CA-ul celui mai mare producător autohton de gaze
scris 22 feb 2022

Cezar Batog, administrator al grupului de companii Publicis Groupe Media, și Cristina Elena Arghir, fosta cumnată a primarului Sectorului 3 al Capitalei Robert Negoiță, șefă a CA-ului unei societăți controlate de Consiliul Local al Sectorului, sunt cei doi candidați noi propuși de Ministerul Energiei pentru pozițiile de membru în Consiliul de Administrație al companiei de stat Romgaz, în prezent cel mai mare producător de gaze naturale din România.

Ceilalți 5 candidați propuși de minister sunt și în prezent membri ai CA-ului, aceștia fiind secretarul de stat Dan Drăgan, directorul general al Romgaz, Aristotel Jude, fostul șef al echipei Neptun Deep a companiei, Nicolae Simescu, fostul șef al Serviciului Juridic al Romgaz, Balasz Botond, și Gheorghe Sorici, membru PNL în Consiliul Județean Sibiu și administrator și manager de proiecte la firma de soluții și servicii de support software Sobis Solutions SRL.  

Prima TV, cea mai mare creștere în audiențe CITEȘTE ȘI Prima TV, cea mai mare creștere în audiențe

Cezar Batog, absolvent de Finanțe-Bănci la ASE, este din 2006 administrator al Publicis Groupe Media. Printre altele, a coordonat campania “Nu da șpagă”, realizată împreună cu Direcția Generală Anticorupție din MAI și finanțată din granturi norvegiene.

A mai condus companiile de profil Foote, Cone & Belding (1994-2001), Welldone Creative (2001-2003, unde a făcut rebranding pentru Poșta Română și management de criză pentru Ministerul Transporturilor) și Adentity (2003-2006, având în portofoliu consultanță pentru Ministerul Integrării în vederea aderării României la UE, inclusiv o campanie de acceptare publică, precum și PR și Public Affairs pentru Ministerul Comunicațiilor privind programul “E-licitație”).

Potrivit datelor publice oficiale, Batog a acordat în septembrie 2020 un împrumut în valoare de 445.000 lei Partidului Social Democrat, cu termen de restituire în martie 2021.

ULTIMA ORĂ Decizie UE privind certificatul verde: Testele antigen rapide vor putea fi folosite pentru a dovedi trecerea prin boală CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Decizie UE privind certificatul verde: Testele antigen rapide vor putea fi folosite pentru a dovedi trecerea prin boală

Cristina Elena Arghir, care a absolvit tot ASE (Comunicare Economică în Afaceri), este din 2017 președintă a Consiliului de Administrație al companiei Internet și Tehnologie S3 SRL a Consiliului Local al Sectorului 3 al Capitalei. Anterior a lucrat ca specialist în marketing la Ring Media Grup SRL și s-a ocupat de conturi majore la Vodafone.

Batog și Arghir sunt propuși în locul actualilor administratori Romgaz Manuela Olteanu, șefa Biroului Activități Corporative al Hidroelectrica, și George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei.

FOTO Tentativă de fraudă pe WhatsApp CITEȘTE ȘI FOTO Tentativă de fraudă pe WhatsApp

După cum a relatat Profit.ro, la finalul anului trecut, Ministerul Energiei, care controlează în numele statului român peste 70% din acțiunile Romgaz, a lansat o consultare de piață pentru a afla cât l-ar costa să angajeze un head-hunter care să-i ofere asistență în selecția și recrutarea de membri cu mandate complete ai Consiliului de Administrație al Romgaz, în conformitate cu legislația privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, și cât ar dura procesul de recrutare.

Romgaz, care se află în proces de perfectare a tranzacției prin care urmează să preia cu peste 1 miliard de dolari subsidiara locală a gigantului petrolier american ExxonMobil, deținătoare a jumătate din concesiunea offshore de gaze Neptun Deep, cea mai mare din Marea Neagră românească, a terminat primele 9 luni din 2021 cu un profit net de 1,15 miliarde lei, cu 22,7% mai mare decât în perioada similară a anului trecut, în principal ca urmare a majorării producției proprii de gaze cu 16%.

viewscnt
Afla mai multe despre
administratori romgaz
consiliul de administratie romgaz
numiri ca romgaz