Serbia vrea să finalizeze construcția unei conducte de gaze spre Bulgaria până în 2023

Serbia vrea să finalizeze construcția unei conducte de gaze spre Bulgaria până în 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2021

Serbia se așteaptă să finalizeze construcția interconectorului de gaze cu Bulgaria până la începutul anului 2023, a declarat ministrul Energiei din Serbia, Zorana Mihajlović, citată de Budapest Business Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Lucrările de construcție a gazoductului vor dura un an și jumătate. La începutul anului 2023, Serbia va fi conectată la Bulgaria prin interconectorul Nis-Dimitrovgrad-Sofia, permițându-ne să importăm gaze dintr-o altă sursă", a spus Mihajlović.

Netflix îmbunătățește calitatea sunetului pe smartphone-urile cu Android CITEȘTE ȘI Netflix îmbunătățește calitatea sunetului pe smartphone-urile cu Android

Licitația pentru construcția secțiunii sârbe a interconectorului dintre Nis și Dimitrovgrad va fi lansată săptămâna aceasta și se așteaptă ca lucrările să înceapă în vara anului 2021, a spus ministrul.

Investiția totală pentru gazoductul Nis-Dimitrovgrad se va ridica la 85,5 milioane euro (104 milioane dolari), care urmează să fie asigurată din fondurile de preaderare la Uniunea Europeană și dintr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiții (BEI), a anunțat recent guvernul Serbiei, scrie News.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
serbia
conducte de gaze