Shell renunță la active canadiene de 7,25 miliarde dolari

Shell renunță la active canadiene de 7,25 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 mar 2017

Royal Dutch Shell își vinde majoritatea concesiunilor la perimetrele de nisipuri petrolifere din Canada rivalului Canadian Natural Resources, în schimbul a 7,25 miliarde de dolari, a anunțat joi grupul petrolier anglo-olandez. Tranzacția este structurată în două etape și face parte din strategia de reorganizare a activităților grupului, prin care Shell vrea să renunțe la active în valoare de 30 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Shell a agreat vânzarea participațiilor deținute la proiectele de exploatare a zăcămintelor de nisipuri petrolifere Athabasca (AOSP) și Peace River din regiunea canadiană Alberta, precum și o serie de licențe pentru câmpuri nedezvoltate în aceeași regiune, pentru care grupul canadian va plăti 8,5 miliarde de dolari în numerar și acțiuni.

Un al doilea acord semnat cu Canadian Natural presupune achiziția la comun a companiei Marathon Oil Canada, care deține 20% din proiectul AOSP, potrivit unui comunicat Shell. Canadian Natural și Shell vor plăti fiecare 1,25 miliarde de dolari în numerar pentru Marathon Oil, astfel că după încheierea acordurilor Shell va obține un câștig de 7,25 miliarde de dolari.

Dosarul Lukoil: judecătorii vor să afle dacă Petrotel a cumpărat țiței mai scump de la compania-mamă decât de la OMV Petrom CITEȘTE ȘI Dosarul Lukoil: judecătorii vor să afle dacă Petrotel a cumpărat țiței mai scump de la compania-mamă decât de la OMV Petrom

Potrivit comunicatului, banii vor fi folosiți pentru reducerea datoriilor, care au crescut puternic după achiziția BG Group în schimbul a 53 miliarde de dolari, cea mai mare tranzacție din istoria Shell.

“Fondurile vor accelera formarea fluxului de numerar liber și vor avea o contribuție însemnată la programul prin care Shell intenționează să renunțe la active de 30 miliarde de dolari”, a spus directorul general al Shell, Ben van Beurden.

Până în prezent, Shell a semnat acorduri pentru vânzarea a circa două treimi dintre activele incluse în program.

viewscnt
Afla mai multe despre
royal dutch shell
active
vanzare
canada
nisipuri petrolifere