Spania reduce TVA la gaze

Spania reduce TVA la gaze
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2022

Spania va reduce din octombrie TVA la gazele naturale, de la 21% la 5%, pentru a atenua povara asupra gospodăriilor și companiilor, afectate de creșterea costurilor cu energia, a anunțat premierul Pedro Sanchez la postul local radio Cadena SER, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Astfel încât facturile la încălzire ale cetățenilor să fie mai scăzute", a explicat oficialul spaniol. Acesta a adăugat: "Guvernul caută să împartă corect costurile și cheltuielile războiului din Ucraina", scrie Agerpres.

VIDEO David Popovici, medalie de aur în proba de 200 metri liber la Campionatele Mondiale de Natație pentru juniori CITEȘTE ȘI VIDEO David Popovici, medalie de aur în proba de 200 metri liber la Campionatele Mondiale de Natație pentru juniori

În ultimul an, Spania a redus de două ori TVA la electricitate.

Autoritățile de la Madrid s-au angajat să reducă folosirea gazelor, deși până acum consumul de gaze a crescut, comparativ cu anul trecut.

Valurile de căldură din această vară au majorat cererea pentru electricitate, în urma folosirii intensive a aparatelor de aer condiționat, în timp ce producerea de energie hidro a scăzut din cauza lipsei apei.

Și Germania a anunțat luna trecută că va reduce temporar TVA la gazele naturale, de la 19% la 7%, pentru a încerca să atenueze povara asupra gospodăriilor și companiilor, afectate de creșterea costurilor cu energia și de impunerea unei noi taxe pe gaze din octombrie.

Cancelarul Olaf Scholz a anunțat că Executivul se așteaptă ca furnizorii să transfere integral către consumatori reducerea TVA, măsura urmând să fie aplicată în perioada octombrie 2022 - martie 2024.

"Cu această măsură, reducem per ansamblu povara asupra clienților mai mult decât povara creată de noua taxă pe gaze. Reducerea TVA se va aplica atât timp cât va fi colectată taxa pe gaze", le-a spus jurnaliștilor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
tva