Stocurile de petrol din SUA au avut, săptămâna trecută, al doilea mare avans înregistrat vreodată

Stocurile de petrol din SUA au avut, săptămâna trecută, al doilea mare avans înregistrat vreodată
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 feb 2017

Stocurile de petrol din SUA au crescut, săptămâna trecută, cu 13,8 milioane de barili, al doilea mare avans săptămânal din istorie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea stocurilor de petrol, a cincea consecutivă la nivel săptămânal, a depășit estimările din piață. Totuși, stocurile de benzină au coborât cu 900.000 de barili, deși investitorii anticipau o creștere. Stocurile de distilate au rămase la un nivel constant, arată datele Administrației americane pentru Informații în domeniul Energiei (EIA).

În pofida veștilor predominant negative, cotațiile petrolului înregistrează o revenire ușoară după ce au scăzut pe luni, marți și în prima parte a ședinței de azi. Evoluția reflectă și declinul neașpteptat al stocurilor de benzină, care a surprins pozitiv investitorii, având în vedere că un sondaj Bloomberg, publicat ieri, sugera că acestea au urcat, săptămâna trecută, la un nivel record.

Operatorul din Bulgaria al lanțului Carrefour, deținut de grecii care controlau în România Starbucks și Gap, a intrat în faliment CITEȘTE ȘI Operatorul din Bulgaria al lanțului Carrefour, deținut de grecii care controlau în România Starbucks și Gap, a intrat în faliment

“Petrolul înregistrează un avans care reflectă o liniștire a investitorilor și o corecție pozitivă ușoară după vânzări masive la începutul săptămânii”, spune Troy Vincent, analist la ClipperData, citat de MarketWatch.

Cea mai mare creștere săptămânală a stocurilor de petrol din SUA de până acum, de 14,4 milioane de barili, a fost înregistrată în octombrie.

OPEC a încheiat, în noiembrie, primul acord de reducere a producției din ultimii 8 ani, convenind tăierea producției zilnice cu 1,2 milioane de barili, la 32,5 milioane de barili. În decembrie, producători din afara cartelului s-au alăturat planului de tăiere a producției, pentru a susține revenirea prețurilor, convenind reducerea producției cu 600.000 de baril de petrol pe zi. Efectele acordului ar putea fi însă diminuate de o majorare a producției în SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
eia
cotatii
pret
stocuri
opec
sua