Stocurile de petrol din SUA au urcat pentru a noua săptămâna la rând, cea mai lungă perioadă de creșteri din martie 2017

Stocurile de petrol din SUA au urcat pentru a noua săptămâna la rând, cea mai lungă perioadă de creșteri din martie 2017
scris 21 nov 2018

Stocurile de petrol din SUA au crescut pentru a noua săptămână la rând, potrivit datelor Administrației pentru Informații în domeniul Energiei (EIA), cel mai lung șir de creșteri din martie 2017.

Sâptămâna trecută, stocurile americane de petrol, aflate la maximul din decembrie 2017, de 446,9 milioane de barili, au crescut cu 4,9 milioane de barili, avansul fiind peste estimările analiștilor. Pe de altă parte, stocurile de benzină au coborât cu 1,3 milioane de barili.

Cotațiile petrolului sunt însă în creștere, în pofida datelor EIA, corectând din declinul sever de ieri, de circa 6%. Petrolul Brent se tranzacționează la peste 64 de dolari pe baril, cu 3% peste prețul de ieri. West Texas Intermediate (WTI), de referință în SUA, crește cu 4%, la 55,5 dolari pe baril.

VIDEO Franța: prima victorie a \ CITEȘTE ȘI VIDEO Franța: prima victorie a "Vestelor Galbene". Majorarea taxei pe carburanți a fost anulată în Reunion, după cele mai grave violențe din ultimii 30 de ani. Senatul francez propune anularea și în metropolă

Ambele cotații au atins, pe parcursul zilei de ieri, cel mai redus nivel din acest an, pe fondul temerilor legete de supraproducție și al declarațiilor președintelui american Donald Trump, care și-a reafirmat intenția de a menține relațiile cu Arabia Saudită, în pofida concluziilor CIA că prințul saudit Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi.

De la jumătatea lunii, prețurile petrolului au fost în revenire, pe fondul așteptărilor de reducere a producției Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC). Potrivit unor surse apropiate situației, citate de Reuters, OPEC și aliații săi iau în calcul o nouă reducere a producției, cu 1 milion de barili - 1,4 milioane de barili zilnic. O decizie în acest sens este așteptată la o întâlnire care va avea loc pe 6 decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
petrol
eia
benzina
cotatii
brent
opec
trump