SUA au reînnoit pentru șase luni autorizația de exploatare a patru companii petroliere pentru a-și continua operațiunile în Venezuela

SUA au reînnoit  pentru șase luni autorizația de exploatare a patru companii petroliere pentru a-și continua operațiunile în Venezuela
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2023

Statele Unite au reînnoit  pentru șase luni autorizația de exploatare a patru companii petroliere pentru a-și continua operațiunile în Venezuela, embargoul impus în 2019 asupra țițeiului venezuelean rămânând în vigoare, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă Halliburton, Schlumberger Limited, Baker Hughes Holdings LLC și Weatherford International nu sunt autorizate să foreze, să cumpere, să vândă, să transporte sau să expedieze petrol sau produse petroliere de origine venezueleană, licența le permite până la 19 noiembrie să opereze "tranzacțiile și activitățile necesare pentru a asigura siguranța personalului sau integritatea unor operațiunilor din Venezuela", scrie Agerpres.

FOTO Eric Stab pleacă după 13 ani de la conducerea Engie România și va fi înlocuit de adjunctul său CITEȘTE ȘI FOTO Eric Stab pleacă după 13 ani de la conducerea Engie România și va fi înlocuit de adjunctul său

Această autorizație prelungită de către Biroul pentru Controlul Activelor Străine al Departamentului de Trezorerie al SUA (OFAC) permite în continuare "plata unor taxe locale și servicii publice în Venezuela", precum și "plata salariilor angajaților".

Washingtonul a impus în 2019 un embargo asupra țițeiului și gazului venezuelean, a căror producție mergea aproape în totalitate pe piața americană.

Cu toate acestea, de la invadarea Ucrainei de către Rusia, Casa Albă a întins mâna președintele venezuelean Nicolas Maduro și a relaxat sancțiunile împotriva țării sale, care are unele dintre cele mai mari rezerve de petrol din lume.

Gigantul energetic Chevron a primit în noiembrie o licență de la OFAC pentru a relua activitățile în cele patru companii pe care le deține cu gigantul public venezuelean Petroleos de Venezuela (PDVSA), cu condiția ca profiturile acestuia din urmă să permită rambursarea datoriilor față de Chevron.

Companii europene precum Eni din Italia și Repsol din Spania au primit și ele undă verde pentru a opera în Venezuela în condiții similare.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
venezuela