Tanzania vrea să exporte gaze naturale în Europa, pe fondul conflictului ruso-ucrainean

Tanzania vrea să exporte gaze naturale în Europa, pe fondul conflictului ruso-ucrainean

Președintele Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan. Sursă foto: Facebook

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 25 feb 2022

Conflictul dintre Rusia și Ucraina, care pune sub semnul întrebării securitatea aprovizionării cu gaze naturale a Europei și obligă țările de pe Bătrânul Continent să caute opțiuni alternative de furnizare la livrările gigantului rus de stat Gazprom, a generat interes din partea Uniunii Europene pentru resursele de gaze ale Tanzaniei, statul african reluând în noiembrie anul trecut discuțiile cu giganții petrolieri Equinor și Shell pentru demararea proiectului construirii unei facilități de producție și export de gaze naturale lichefiate (LNG) de 30 miliarde dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Tensiunile provocate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei au generat interes din partea Europei pentru gazul natural tanzanian. Ne uităm peste tot după piețe de desfacere, în Africa, Europa sau America. Și, din fericire, lucrăm deja cu companii din Europa", a declarat președintele Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, pentru publicația The Africa Report.

O bancă la care România deține a doua participație ca mărime transmite să nu fie confundată cu una supusă sancțiunilor anti-Rusia CITEȘTE ȘI O bancă la care România deține a doua participație ca mărime transmite să nu fie confundată cu una supusă sancțiunilor anti-Rusia

Zăcămintele de gaze ale Tanzaniei sunt estimate la peste 1.600 de miliarde de metri cubi.

Proiectul LNG pentru care guvernul de la Dodoma negociază cu Equinor și Shell ar urma să fie alimentat cu gaze extrase din trei perimetre offshore.

VIDEO Luare de ostatici în magazinul Apple din Amsterdam CITEȘTE ȘI VIDEO Luare de ostatici în magazinul Apple din Amsterdam

Analiștii estimează că, dacă decizia finală de investiție va fi luată anul acesta, primele cantități de LNG ar putea fi produse în 2026.

Ideea proiectului tanzanian datează din 2015, însă negocierile guvernului african cu multinaționalele petroliere au fost întrerupte de două ori până acum, din cauza neînțelegerilor cu privire la împărțirea beneficiilor, dar și a riscurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
importuri lng europa
importuri gaze rusia
ue gazprom
conflict rusia ucraina
aprovizionare gaze naturale ue
tanzania export gaze naturale europa
tanzania lng