Transelectrica a finalizat în București lucrări de supraînălțare a liniilor electrice aeriene

Transelectrica a finalizat în București lucrări de supraînălțare a liniilor electrice aeriene
scris 30 mar 2020

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a anunțat luni finalizarea lucrării de realizare a condițiilor de coexistență între liniile electrice aeriene de înaltă tensiune (400 kV, 220 kV și 110 kV) și ”obiectivul de infrastructură rutieră Străpungere Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu”, cu o valoare totală de peste 4,8 milioane de lei fără TVA.

Liniile electrice aeriene aparțin atât Transelectrica, cât și operatorului de distribuție E-Distribuție Muntenia SA, scrie News.ro.

Google își lansează serviciul de podcast-uri pe iOS CITEȘTE ȘI Google își lansează serviciul de podcast-uri pe iOS

Cu o valoare totală de peste 4,8 milioane de lei fără TVA, lucrarea a fost încheiată vineri, 27 martie, cu încadrarea în termenul de finalizare asumat, respectiv 31 martie 2020, precizează compania.

„Transelectrica a tratat cu maximă seriozitate și responsabilitate această lucrare și a depus toate eforturile pentru finalizarea sa în cel mai scurt timp posibil. Echipele executantului au activat neîntrerupt pe șantier și le mulțumim tuturor celor care au înțeles importanța lucrării, astfel încât să poată fi realizată în condiții de siguranță și de continuitate în alimentarea cu energie electrică“, a declarat Cătălin Nițu, director general executiv, președintele Directoratului Transelectrica.

Asigurarea coexistenței liniilor de înaltă tensiune cu obiectivul de infrastructură rutieră a implicat un gradul de complexitate ridicat, întrucât stația electrică 400/220/110 kV București Sud, din imediata vecinătate a Străpungerii Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, are un rol important în alimentarea cu energie electrică a Capitalei, spun reprezentanții societății.

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrării de realizare a condițiilor de coexistență a liniilor electrice aeriene de 400 kV și 220 kV, aparținând Transelectrica SA, și 110 kV, aparținând operatorului de distribuție E-Distribuție Muntenia SA, și obiectivul de infrastructură rutieră Străpungere Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu a fost semnat în luna iunie 2019.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
transelectrica
liniilor electrice aeriene