Transelectrica a încheiat un contract de 16,8 milioane lei cu filiala Smart, pentru modernizarea stației Râureni

Transelectrica a încheiat un contract de 16,8 milioane lei cu filiala Smart, pentru modernizarea stației Râureni
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2017

Compania de stat Transelectrica, un monopol al transportului de electricitate la nivel național, a încheiat un contract de 16,8 milioane lei, fără TVA, cu Smart SA, filiala de servicii de mentenanță a rețelei electrice de transport, pentru modernizarea stației electrice 220/110 kV Râureni, arată un comunicat transmis Bursei de Valori București (BVB).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Garanția de bună execuție a contractului reprezintă 10% din prețul total fără TVA, adică 1,68 milioane lei, scrie News.ro.

”În cazul în care executantul (Smart SA, n.r.) nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contract referitoare la termenul de execuție, achizitorul (Transelectrica, n.r.) va calcula și executantul va plăti o dobândă penalizatoare, corespunzătoare ca procent dobânzii datorate pentru neplata la termen a obligațiilor către bugetul de stat, aplicată asupra prețuluicontractului, pentru fiecare zi de întârziere, începând cu ziua următoare datei scadenței obligației până în ziua îndeplinirii obligației (inclusiv)”, arată comunicatul.

Valoarea maximă a acestor penalități nu va depăși valoarea contractului, se mai arată în comunicat.

Transelectrica gestionează 81 de stații electrice la nivelul țării și 8.834 km de linii electrice aeriene.

Unde banii pot fi puși la bătaie. Idei de trading pe 2017 CITEȘTE ȘI Unde banii pot fi puși la bătaie. Idei de trading pe 2017

Compania administrează și operează sistemul electric de transport și este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcționarea sistemului și a pietei, asigurarea siguranței Sistemului Electroenergetic Național (SEN).

Transelectrica este controlată de Ministerul Economiei, care deține 58,69% din acțiuni, și are o valoare de piață de 2,2 miliarde lei (480 milioane euro), la ultimul preț de închidere, de 29,60 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
smart
raureni