Transelectrica: Avaria de miercuri de la stația Fundeni a fost cauzată de elemente din dispozitivul de acționare al întrerupătorului de 220 kV

Transelectrica: Avaria de miercuri de la stația Fundeni a fost cauzată de elemente din dispozitivul de acționare al întrerupătorului de 220 kV
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2017

Avaria înregistrată miercuri după-amiază în stația electrică de transformare 220/110/10 kV Fundeni a fost cauzată de defectarea unor elemente din dispozitivul de acționare al întrerupătorului de 220 kV și din circuitele secundare aferente autotransformatorului, a anunțat joi transportatorul national de energie Transelectrica, compania care administrează stația.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Defecțiunea a fost remediată în jurul orei 0.00, revenindu-se la schema de alimentare normală”, arată un comunicat al companiei.

Avaria a avut loc, miercuri 1 noiembrie, la ora 16.40, în stația electrică 220/110/10 kV Fundeni, fiind afectate mai multe cartiere din zona de est și de nord a Capitalei, scrie News.ro.

”Precizăm că nu au avut loc deteriorări de echipamente în stație. Până la ora 17.40 au fost realimentați în mod operativ toți consumatorii afectați”, adaugă oficialii Transelectrica.

Electrica a semnat cu Fondul Proprietatea cumpărarea deținerilor minoritare ale Fondului la 4 subsidiare, tranzacție de 752 milioane lei CITEȘTE ȘI Electrica a semnat cu Fondul Proprietatea cumpărarea deținerilor minoritare ale Fondului la 4 subsidiare, tranzacție de 752 milioane lei

Mai multe zone din Capitală, din nordul Capitalei, dar și din sectoarele 2 și 3, au fost afectate miercuri de o pană de curent, din cauza unei avarii la o stație a Transelectrica. Transelectrica a anunțat că au loc intervenții pentru reluarea alimentării cu energie electrică.

Distribuitorul de energie E-Distribuție Muntenia a transmis că defecțiunea nu este în instalațiile sale, dar a afectat alimentarea unor stații operate de companie. Metrorex a anunțat că au existat probleme cu iluminatul peroanelor în stațiile Iancului și Pipera, dar că problemele au fost remediate, iar circulația trenurilor nu a fost afectată. Și iluminatul stradal și semafoarele au fost afectate în anumite zone, fiind necesară intervenția polițiștilor de la Brigada Rutieră. Transelectrica a transmis că alimentarea cu energie electrică în zonele afectate a fost reluată.

O pană de curent de proporții similare a afectat zone din București și din județul Ilfov în 21 octombrie, fiind vorba despre o avarie  în stația electrică 220 / 110 /10 kV Fundeni, generată de deteriorarea unui echipament de înaltă tensiune, după cum anunța Transelectrica.

Atunci, cartierele bucureștene Obor și Fundeni, precum și o parte din localitățile Otopeni, Afumați și Fundeni au rămas fără energie.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
avarie