Trump: Arabia Saudită a acceptat să crească producția de petrol, posibil cu 2 milioane de barili pe zi

Trump: Arabia Saudită a acceptat să crească producția de petrol, posibil cu 2 milioane de barili pe zi
scris 1 iul 2018

Președintele Donald Trump a afirmat sâmbătă că Arabia Saudită a acceptat să crească producția de petrol cu până la 2 milioane de barili pe zi, transmite MarketWatch, preluată de News.ro. Trump a indicat pe Twitter că discuțiile sale cu saudiții s-au concentrat pe necesitatea de a crește producția de țiței pentru a compensa perturbările de producție așteptate în Iran și Venezuela.

”Tocmai am vorbit cu regele Arabiei Saudite King Salman și i-am explicat că, din cauza turbulențelor și disfuncționalităților din Iran și Venezuela, solicit ca Arabia Saudită să crească producția de petrol, poate cu până la 2 milioane de barili, pentru a compensa diferența... Prețurile sunt prea mari! A fost de acord!”, a scris Trump pe Twitter.

Președintele american a acuzat Organizația Statelor Exportatoare de Petrol pentru recentele creșteri ale prețurilor, despre care a afirmat în trecut că nu vor fi acceptate.

Metrorex: Reduceri de 50% pentru studenți la prețul cartelelor de metrou și la abonamentul săptămânal CITEȘTE ȘI Metrorex: Reduceri de 50% pentru studenți la prețul cartelelor de metrou și la abonamentul săptămânal

OPEC s-a asociat cu Rusia și alți producători majori de petrol pentru restrângerea livrărilor, un efort care a contribuit la readucerea prețurilor petrolului la nivelurile din 2014.

Petrolul WTI, de referință pe piața americană, cu livrare în august, a încheiat tranzacțiile de vineri în creștere cu 1%. Pe ansamblul săptămânii, prețul petrolului WTI pe termen de o lună a urcat cu puțin peste 8%, iar în ultima lună cu aproape 11%. În trimestrul al doilea, creșterea a fost de peste 14%, iar în primul semestru cu aproape 23%, potrivit datelor WSJ Market Data Group și FactSet data.

Creșterea prețului petrolului a fost amplificată de decizia președintelui Trump de a retrage Statele Unite din acordul nuclear cu Iranul convenit în 2015 și de a reintroduce sancțiunile împotriv acestei țări, care ar putea limita producția. Un alt factor care determină creșterea prețurilor petrolului este reprezentat de turbulențele politice din Venezuela.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
sua
arabia saudita
opec
productie titei
pret titei
cotatii titei
venezuela
rusia